《終末的女武神》第45話 零的哀傷 附動畫化情報

536 回覆
23 Like 4 Dislike
話說有無人覺得宙斯好似Hunter 個會長
似龜仙人,識爆肌肉
動畫好撚垃圾…
點解可以整得咁難睇
都係返去睇漫算 睇左4集頂唔順
NETFILX垃圾狗改不了吃屎
日本仔真係好撚鍾意睇三國演義
個個都以為呂布好好打
其實正史係一個俾人打到條屎坑嘅文官嚟嘅咋

項羽好打到本正史好似三國無雙咁反而冇人識
有作者出小說真係好緊要
https://www.dcard.tw/f/acg/p/236300739
#劇透 終末的女武神 每場的人類方跟神與人的代表對應
神還原漫畫
所謂對應個主題
除左阿當之外其他都唔突出

執著,信念,强大根本放係每一個代表都講得通
最鍾意係阿當個part

第一估唔到佢拎阿當出黎同人隻抽,有創意
第二個模仿技能算係對應到個角色既典故
同埋人人都覺得阿當只係一條諗住報仇既mk時,佢話保護自己既子女唔使理由,呢下幾型
傳來嬰兒的哭聲
jack打贏左都俾觀眾屌到仆街個下都幾好
一想打就回憶佢有幾撚勁
好喇 回憶完喇 開打喇
又要即刻zoom去現場其他人既反應
屌佢老母 打一場打撚左動畫4集
個呂布仲要畫撚到成個強姦犯咁
呢套野借唔少其他漫畫既橋

好似寫輪眼,
其實作者俾海克力士出嚟打都奇怪,佢明明係因為阻止大屠殺先成為神,又未放棄人類,佢個立場都幾尷尬
上面班芝麻仁已經係度話辱話,論好打董卓都勁過呂布

其實三國時代最強武將認該係張飛、曹仁同呂蒙。
張遼
孫堅孫策有冇份
呢套野我當係超低配版fate從者對決
人設、角色故事、招式、計策,遠遠及唔上fate
正史張遼主要做副將,差一截。

孫堅孫策無上面班人咁長命,主活在三國前期,好難概括而論。
netflex竟然出產咁既野
係咪想做衰自已名,仲緊過大陸畫
睇左幾集,静態畫黎既,飛去邊都係静態,ppt到咁
張遼五子良將之首喎,孤軍入天山斬陳蘭、梅成;第二次合肥之戰,東吳十萬兵圍合肥,張遼帶幾百人出城追住孫權斬,殺陳武、傷徐盛,之後被吳軍包圍,張遼殺左出去再殺返轉頭救埋手下走,由日出打到中午無人能擋
張遼、樂進(曹操心腹)、于禁(敗于關羽)、張郃(死于姜維)、徐晃

張飛-萬人敵
曹仁-守住咗小氣撚嘅關羽
呂蒙-捉埋小氣撚嘅關羽

張遼大部分時間都係畀徐晃同曹仁光環擋住,如果畀我揀,徐晃先係五良將之首。
因為神多數決左
而佢要有say就要贏嚟爭取
宙斯先識用
唔認同,張遼打仗好多時喺曹操無指示、無支援情況下自己決策自己上,而徐晃好多時都係曹操同埋其他謀士、大將相討完指示下等齊支援再出兵,講穩重徐晃一定穩重過張遼,曹操都屌過張遼作為主將孤身上陣太冒進,但係最後又贏到,呢種係張遼個人實力加埋自信

我就咁睇,張遼係猛將型、徐晃係指揮型,如果將徐晃嘅戰事換張遼去打,結果大機會無分別,但係換徐晃去打張遼嘅戰事,張遼好幾次打到無兵用要兵行險著、以少擊多,好難講徐晃做唔做到

再講張遼本身係降將,經常同魏國本土派武將不和,但係打左幾十年仗同無數人合作過又無因為呢樣野出事就夠神奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞