TVB影片頻道疑抄《ERROR自肥企画》 網民:抄到咁足知唔知醜

341 回覆
79 Like 2242 Dislike
囉囉囉
囉佢老母閪咩

無話唔得㗎
創意力問題啫
人哋諗先嘅,全部人認真cosplay還原第一集做開頭
你就加個框痴人人氣抽人水

無話唔得嘅
核突啫其實
支那dna 係咁,見人做得好就抄
cctvb咁多年都係淨係識抄

當年亞視個「今日睇真D」史無前例咁收得,cctvb就整套差唔多嘅嘢搶觀眾,再將同類型節目拍到爛,等觀眾唔再睇,佢就可以憑膠劇搶返廣告商

但係今次基本上係複製唔到。客路唔同,你要原本屌7 viutv嘅廢老睇返viutv式節目? 一嚟佢地睇唔明,二嚟咁做即係你背叛廢老

隨時連廢老都唔再睇cctvb
搞清楚先入人地post 串柒柒啦

有買版權架屌你老母
人人就係笑佢地創新唔到

二創第一個就過癮
第二個就柒嫁喇 仲要二創同一樣野
點話點好啦
人就統計公司搵嘅
統計公司tvb搵嘅
個個收視戶都會收到好多禮物,乜撚嘢tvbuddy啊嗰啲垃圾

仲要800戶入面至少有500戶係由無線vs亞視嘅黃金期跟到而家

個sampling size真係好無bias啊
人地買左版權
D VIU打手好撚惡
亞視條女 細個成日j , angela
好心tvb執咗佢啦

仲當而家係舊時同亞視咁樣, 因為慣性收視就冇人識對手啲節目咩

我都幾肯定係相反
上層一定係咁俾 19 comment
不過做得 tvb
老老豆豆 點樣疑似法?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
直頭炒啦仲疑,疑你老母咩
其實應該唔係抄 係想擺明抽水
但高不成低不就 就好似薑容咁
我大台跟下你風順便表現下我大方既一面
但CCTVB唔知自己形象已經差到無得救
做乜都只係低質又抽得衰
一講到viu有買版權隻PR就縮返入佢老母閪窿深處
戰鬥力咁撚低點上嚟幫你老母扯皮條啊
定係隻PR係新香港人專才 出世幾廿年落到香港都未知咩叫版權?
要咁樣先有人知
其實咪仲可悲
查姓老人院院友表示不知所謂
係咪此post已完
樓上班TVB打手可以提早收工啦
TVB依家既生存方式就係靠奶viutv人氣
應該完全唔鳩理佢地, 由鳩佢地抄, 反正佢地都只能做到柒事
咪話我唔袋錢落你袋
我建議你依家即刻轉移話題話viu係藍
咁至少可以揦返拃沙

見人地做得成功再抄咪柒囉,垃撚圾唔識搵題材就番鄉下咪獻醜啦
抄嗰條友可能連EVA係乜都唔知
TVB抽姜濤真係睇唔透
佢慣性收視班人唔會識姜濤唔知你做乜,睇開viu嗰班友唔會因為你扮姜濤返嚟睇你
結果就係自己扮完自己笑出咗啖氣咁,可能呢啲就係老嘢眼中嘅創意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞