TVB影片頻道疑抄《ERROR自肥企画》 網民:抄到咁足知唔知醜

341 回覆
79 Like 2242 Dislike

ViuTV綜藝節目《ERROR自肥企画》,自播出以來都深受觀眾喜愛,無論ERROR四子、《新世紀福音戰士》嘅主題曲、ERROR cosplay嘅造型及「無制限OT編集団」一班幕後工作人員都有媒體大篇幅報導。ViuTV做到有聲有色,無綫搵「獎門人」曾志偉同王祖藍返嚟坐陣,進行一連串改革後,都仍被網民狠批老土及唔夠貼地。
近日有網民發現影片頻道「女神channel」近日上傳咗張曦雯嘅片段寫住「自食可肥|但很好味」,同《ERROR自肥企画》差唔多一模一樣;而呢個頻道亦係TVB旗下嘅頻道之一,TVB亦曾經喺官方Facebook幫手宣傳過。除咗構圖相似之外,兩邊都用咗黑底紅字,用嘅字眼都差唔多,由《ERROR自肥企画》嘅「極秘」、「無制限」;變咗女神channel嘅「極正」、「無預算」。仲要有張曦雯食嘢嘅畫面「有人話獨食難肥,但其實食得多就肥㗎啦,自己食好多嘢咪肥囉,咪自肥囉,不過好味咪得囉」。

https://hk.yahoo.com/home/tvb影片頻道疑抄《error自肥企画》-網民:抄到咁足知唔知醜-080844053.html
同支那豬一樣,左抄右抄
你個opening咪一樣抄eva
等睇三哥回應
好柒
屌到廢事
恥笑下, 食下花生反而仲開心
睇黎都就快執
TVB柒到

啲死廢老唔鍾意架
炒一個自己口講睇唔起嘅對手應該柒好多
TVB 抄隔離台都唔係今日嘅事。
弱智定咩 慘
多謝tvb曲線宣傳
真係支那豬公司黎
咩自食可肥,學下中文先啦
今日睇真啲
百萬富翁
ViuTV 終於得到 ATV 當年既待遇 / 獲TVB 認可

屌你影到張曦雯成個LADY VAMPIRE咁, 好撚心寒啊
過街老鼠tvb
好撚柒啊屌大台喎 做乜抄個細台啊
人無恥,則無敵
致敬同抄襲係兩樣嘢嚟
4點收視都要抄
抄橋都唔好抄eva啊咁多經典動畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞