[A/I/DMM]ウマ娘プリティーダービー (27) 成田白仁登場

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
放緩節奏係咪即係鎖速
150石
簡單嚟講
著咗技能 = 結束放緩節奏

而黃金船招固有係2400米
持續時間係14.4秒

1.提速模式進入該模式後,馬娘的目標速度會變成1.04倍
2.超車模式進入該模式後,馬娘的目標速度會變成1.05倍
3.放緩節奏進入該模式後,馬娘的目標速度會變成0.915倍
4.加快節奏進入該模式後,馬娘的目標速度會變成1.04倍

進入1/2/4
我都係由一開始就呢個陣
無課癈j a馬-底層a+馬都有90-95%勝率
司機真心係東京2400解答 a馬都可以幾乎100%贏主線波旁
True
放固有就解鎖速?

差同追個鎖速唔記得係乜
但開其他技又做唔到呢個效果???
得船仔招固有做到
時效問題

迅速果斷 玉藻十字
持續時間: 1.8s*賽道長度/1000

不沉艦,起錨!
持續時間: 6s*賽道長度/1000
又屠殺
90%up勝率
好難明

都係繼續練運氣
怪鳥我都試過落場,廢到呢
鎖速睇你巡航速度

各個階段的速度(這個大概是最重要的部分了)
重要:這個物理場景是我用解包出的公式簡化後反推得到的。我並不知道這是不是cy所想的場景,但是至少所有物理公式的對應的。讀者並不需要使用這些公式,這篇文章開頭有個google doc裡Excel的計算器,可以直接計算各個速度、時間等,這個文章只是在介紹比賽時的場景。

https://bbs.nga.cn/read.php?tid=26201601
呢篇
直線先黎加速係呢個場冇用嘛 變左弱化版速度大技
嗰灣道太大 聽人計算好似110X力
已經加好曬速先出灣 所以直線加速度技能好似廢?
例如逃亡者最後出灣先著

寧願要直線速度技能
呢個場直路好長都有用架
出直路先第5名
最後追到變第1
神鷹固有 速度 加速度都有
算係咁
如果有紅技馬減完你速你再爆招加速度就頂得住
完美時間
都係
理解係得黃金船做到..

距離短,加速技就好重要?

距離長,耐同速度?
係呀 直線加速度效果會變好弱 一出彎人地已經加到頂速衝緊
明明神鷹係東京2400上神檯
黃金船就出名東京苦手
黃金船招固有易發動 + 時效長 所以效果咁明顯
你留意下如果黃金船無著固有 佢都係守住慢慢跑

你其他馬想做到都可以 要拎大量技能堆時效性
例如差馬 金灣配合 迅速果斷 中盤追拔 or 抽中直線技能
再發動尻尾咁?
輕鬆第3
係好on9

好似黃金船最擅長嘅阪神
但因為場地高低差問題 招下校金藍發動唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞