分左手嘅你會點處理ex嘅相?

271 回覆
389 Like 52 Dislike
其實睇返啲對話係一件好痛苦既事。。。
特別係睇到啲嘈交既記錄,
成日會諗點解當時我會咁講,
如果我心平氣和少少講可能有唔同結局。
唔使搞到依家好似無左個相處左好多年既人咁。
會有好多悔恨,但又知已經無從補救。
秒速del曬,無撚識過啲咁嘅人
我都煩緊一樣既問題
拍左差唔多4年拖
20幾萬message
8000幾張相

你叫我全部del哂佢真係唔捨得,每當我諗住用手指/雲端save起佢既時候,我每一次睇到同佢既合照就好傷心,所以我到依家都唔敢入相簿。

打算搵一日放大假一次過痕心啲backup哂啲相就永遠係部電話del哂佢
Del
應該向ex學習下,每次鬧交都清晒相/msg
真係分手果時零負擔
同你一樣⋯
我係整個album 每次都放佢/我地既相入去 係咪好sweet 呢

放上雲端保留你地扑野嘅證據
諗起都扯扯地
我都有album,不過仲未del
去旅行、做咩活動都分晒album
以前whatsapp記錄到依加都未睇返亦都唔敢睇
最伏係search其他野嘅時候,result彈左佢嘅對話出黎
狠心del晒佢
所以對話真係要del
睇番嗌交對話真係好百感交雜
事過境遷之後一定唔會明點解當時嘅自己會有啲咁嘅諗法 點解咁執著
哇...12日前既留言俾巴打你覆返...
係呀, 未delete之前, 有時都唔係好敢點開來睇.
真係唯有等時間來沉澱
三年七千幾
iPhone入面七千幾
計埋之前無位back左落Mac應該8/9千🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞