分左手嘅你會點處理ex嘅相?

271 回覆
389 Like 52 Dislike
你做了我從前的一切
唔del就會自己拉扯至少5年,然後nobody cares but you好似我咁
恨心痛幾日冇眼屎乾淨盲。
Agger
最主要係冇必要做朋友
會全部重睇一次,逼自己只揀最美好,開心果幾張出黎,其他除左床照全部del
無謂回頭看
頂多back up之後封印
有時會回味番個感覺
唔一定係負面,但對d鍾意感受嘅人黎講幾好玩
就算有唔好嘅回憶都會照睇,就係唔想逃避
del嚟做乜

始終都係個腦入面

還掂都唔會攞嚟懷愐 就好似啲以前做過嘅assignment 都唔會del
啲紀錄都過咗去 仲留戀嚟做乜
巴打我都係 iPhone仲要係咁彈出嚟remind
真係要weekend save哂入電腦再del下
人老咗,無意中睇返十年前啲相回憶,都幾有趣
同ex有個共用ig麵未del而家仲周不知上去望一望,仲比我望到原來佢都有開黎睇
開頭係 最後刪撚晒 拎黎擺AV
擺左係盒度幾年冇理過,上年連埋佢寫比我啲信一次過燒哂
以為自己開post
早幾個星期左右分手
我係iPhone jj
知道del完相會喺個垃圾筒會留29日
之後就會systematic幫你徹底刪除
所以分手果日 我將所有相del哂
同時間當呢29日比自己放低佢
依家仲有幾日
(不過我已經放低左 同埋真係嘅放下 係你睇返d再sweet嘅相 都只係會會心微笑 唔會有咩好大嘅反應
相反 未放得低 你del哂d相都無用)
我仲記得我會cap囇我地開始嘅對話,唔洗要睇嘅時候有排碌有半個相簿嘅相都係對話黎
我散左唔耐拍左四年 散左一年 宜家拍緊拖都仲會諗起佢 我知我仆街但係佢真係改變左我好多好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞