Mystery Ranch同好[11]Dana: Have fun!

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
用落覺得點?我覺得自己買terraframe都未必用到overload個feature
你露營用?你平時用幾大既backpack先,我之後用rooltop既60l既backpack我都係用40-50l左右,所以我而家sphinx60根本用唔哂要睇你用緊咩gear wo不過就真係十幾kg都唔會覺唔舒服
想問有冇巴打買過Terraframe65,我睇佢個size好似冇65L咁大,定要計埋開左extend?
我用sphinx 60反而覺得佢唔止60一定
用落覺得點?我覺得自己買terraframe都未必用到overload個feature
你露營用?你平時用幾大既backpack先,我之前用rolltop既60l既backpack我都係用40-50l左右,所以我而家sphinx60根本用唔哂要睇你用緊咩gear wo不過就真係十幾kg都唔會覺唔舒服
本身揹緊個雜牌48L左右,淨係營同睡袋果啲都係岩岩好,但要幫多個人揹埋就唔夠size,加埋我唔係玩ultralight啲野都幾大件(dod金仔
所以想轉個60-65L睇下,希望一步到位唔洗再轉
睇岩terrframe65真係貪佢幾靚仔不過真係有啲貴
幫人孭咩咩野先,我覺得識執袋60應該ok
帶多張凳(chair one)同睡袋睡墊,我都覺得60L fit到要求。但想知terraframe個system 值唔值得買
今年軍線新袋真係跟潮流玩輕量化(全部個名加LT)
330D+雷射切割MOLLE
不過有一款我應該會買,等緊官網更新
好柒
我有Spear Assault所以BlackJack LT唔洗買,
RAID LT有啲興趣,好似望落細過3dap
本來bj好似幾正
不過又用柒扣
BJ個三圍真係幾好,
而且MR 30-40L好耐冇筒型倉,上一個要去到DATL
要嚟replace 3day其實幾好
可惜d扣
仲有GunFighter 14同24
14太細,24我有rats,50L我有terraframe
係想搵返個三十零L嘅姐
RAID 囉,我估我會買個MC色,但等多啲圖先決定
唔鍾意raid個型,冇咗個頂咁
之前露營拎埋fd 嘅野, 2~3人gear量用左70L 倒
(2營,2墊,2睡袋,3櫈,1枱,1人細cookset,加埋其他垃雜野,唔計食物同水)
啱啱好塞爆左個glacier我諗65應該都ok
第一次用有背負系統嘅袋 想問用得耐 袋入面嗰塊發泡膠板係咪會lup咗入去?

2022軍事包款型錄(新增款式)

會唔會好重 成2.2kg
唔係重裝就唔用佢
狗狗用品專門店,當自己係狗嘅咪去囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞