[戒JWHATSAPP群已開] 腎的功能(6)

303 回覆
15 Like 12 Dislike
有冇巴打有好中醫介紹
其實戒丁whatsapp group 係會討論乜野
其實戒丁whatsapp group 係會討論乜野

戒J,吹下水
駁斥適度無害論
解析:手淫惡習具有高度的成癮性,國外已經把色情定性為drug,也就是毒品。所謂適度手淫就是偽命題,根本難以做到適度,而且意淫是暗漏,很多人意淫上癮更嚴重。只要開始,就會一發不可收拾,所以我們戒色一定要認清適度無害論。手淫是以消耗腎精為代價的,即使一次,也會對身體造成傷害,只是有的人身體底子厚,暫時感覺不到什麽,但是傷害已經造成了。當傷害日積月累,到最後就會導致癥狀的爆發。千萬不要自欺欺人,拿適度作為放縱的藉口和幌子,最後只會害慘自己。切記!
駁斥適度無害論
解析:手淫惡習具有高度的成癮性,國外已經把色情定性為drug,也就是毒品。所謂適度手淫就是偽命題,根本難以做到適度,而且意淫是暗漏,很多人意淫上癮更嚴重。只要開始,就會一發不可收拾,所以我們戒色一定要認清適度無害論。手淫是以消耗腎精為代價的,即使一次,也會對身體造成傷害,只是有的人身體底子厚,暫時感覺不到什麽,但是傷害已經造成了。當傷害日積月累,到最後就會導致癥狀的爆發。千萬不要自欺欺人,拿適度作為放縱的藉口和幌子,最後只會害慘自己。切記!
蕭巴我戒到第六日就夢遺想問算好定唔好?算唔算破戒?
頂 戒左大半個月
但係番工條褲比較緊 所以好似易左無端端扯 好尷尬呀屌

唔好番lo
呢半年戒咗2次,分別2,4月
但琴晚又破咗,keep住2個月就破戒
蕭巴打呢個情況點解決
好想突破關口
戒咗廿幾日,呢幾日都夢遺3次,係咪腎虛,要去萬寧買補腎丸食
呢半年戒咗2次,分別2,4月
但琴晚又破咗,keep住2個月就破戒
蕭巴打呢個情況點解決
好想突破關口

覺悟唔夠高,每日去論壇睇文
戒為良藥一定要睇哂
戒咗廿幾日,呢幾日都夢遺3次,係咪腎虛,要去萬寧買補腎丸食

做固腎功
蕭巴我戒到第六日就夢遺想問算好定唔好?算唔算破戒?

夢遺唔當破戒,唔洗理
做固腎功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞