放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(258)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
最後一神深潛潛到地核
不過仲係盲視覺個時我諗
IF 10係真狼王, 4小狼跳巫係有諗頭
第一可以個輪推到外置位好人(唔講今集仲要咁好彩推中巫)
第二可以令女巫要4,10選毒, 毒10變相幫4做左個好人身份
其實跳巫推8係ok嘅
講真literally有三刀畀你都刀錯
跳到天花龍鳳都冇用啦
三刀三刀都刀錯
救命.好q既09
同你一樣

睇預告以為澤仔發9銀水係站10邊,點知站2
好人廢, 根本果局應該出到10 等女巫毒4
只係娛百水平太廢..
應該話女巫廢
女巫自爆發言太7
變相俾好人有理由嘗試外置位推避狼王
好正
女巫當然係廢 女巫搞到自己咁焦點地差
佢真係練下網殺先上嚟

但其實講到尾佢地都係有偽邏輯覺得狼王會悍跳預
以魔術師呢啲正唔到視角嘅局 唔派正到視角嘅大狼先正常

然後就俾狼人用偽邏輯唔按正常輪次出
最後就成班傻仔一齊出外置位
仲有我荳... 民都思考下
改輪次本身就好危險 好人改好易出唔到狼
狼人改出到好人
仲有今集8係入2驗人流 出8等於將第一警徽流毒咗佢一樣咁on9

低玩大點評

大低玩小郎君都唔錯嘅 好人請問係度做緊咩?
雨姨思考係正確
強行出預言家嘅驗人流真係匪到無倫
5號跟住鋒澤號票先搞笑
不過可能有場外壓力嘅
狼王魔術師局我覺得如果全場站對邊歸外置位好人ok,就算出錯民都可以排狼坑。尤其娛百真係多狼王悍跳,歸外置位可以確保真預多一日查驗。
不過今場8係真預警徽流好人就真係唔應該投8,浪費咗真預第二日個查驗
8號想點
幾次都硬膠膠咁被投出局 重要拎神職
但係次次都贏倒 証明好波不如好運
對比今晚狼隊
其實識玩真係唔應該狼王起跳
雖然娛百慫狼局仲多

第二日如果剛好換左狼同好人 發狼金水
成件事就更好笑
搵唔到狼就投09
搵唔到神就刀偉晉
應該就ok
magic liar 有集on9女巫毒左警徽流比全場恥笑
娛百就走去投警徽流
本身既局好人一早輸左 但有魔術師變數好大啲輪次可以一下追/輸哂
不過娛百10人局好難操作
冇警上
好人成日爆水
好易第2日就出哂狼坑
大小巨紹安都成日話爆水既人會搞到狼冇得玩
偏偏娛百就成日爆水搞到狼人下下拼刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞