【ViuTV】《ERROR自肥企画》(41) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
岩岩睇完宣傳歐國杯條片
MIRROR副咀臉真係好撚CHEAP, 當正自己天之驕子萬千寵愛, 尤其AK
廢到喊
老婆餅有老婆?
西多士 有西同屎?
Nick
今集叫「香港Error遊」
可能想用返error遊時嘅item
Error遊都有介紹景點同靈探
只係今次用外國人身份講返香港

睇完今集,感覺有好多種情緒疊埋
一開始覺得好鳩,扮etv
勾起好多80、90後
以前小學時老師會推部電視入班房嘅開心回憶
一開始講到香港有幾好
又係金融中心
有自由,有錢就咩都得
又提少少以前係漁港
呢d都係外國人/我哋以前細個讀書
講香港時會提到嘅嘢
本來開開心心
但最後講到金魚,講到freedom
諗起而家,就變得好sad

然後靈探一開始見到7cfu又笑返
鬼故其實都係一個地方好重要嘅共同回憶
係大家一齊共同地share
最後播MV用I want you HK 收尾真係一下重擊
有冇人真係有啲唔舒服定係我過度放大咗
利申 超驚呢啲嘢入住請敲門一集都冇睇
仲未敢沖涼
隧道黎 有山入口2個窿 另一邊都有人照緊
如果係嘅話,真係神來之筆,但靈探又唔係,頭半part 仲可以
全集都有字幕喎
今集自肥咪香港...
畫到出腸
尤其是隔離真係越來越垃圾 班長輩係feel到㗎
只不過又慣性唔肯試新野
試下播啲輕鬆啲嘅viu節目
佢地應該就肯慢慢追viu棄tvb㗎啦
Mike 仲要好冷靜咁叫193熄燈走人,成隊crew 都cls
193扮Kevin 都好撚似
插哂袋
諗起佢個譚仔廣告
你表達你自己意見冇問題
本身隧道黎 對面係另一個地方 點會係冇野
App睇有字幕喎
可能對面都嚇到仆街 呀呀呀呢個窿入面有人聲呀
但係193唔係已經行到去最盡頭?我仲記得嗰度有石牆添你嘅意思係啲光係喺石牆後面出嚟?
我都勁唔舒服 尤其最後我真係驚到依家
都係 一二每一集都幾好睇
屌驚到唔記得咗今集阿Dee自肥冇俾人cut
Sorry arB
我細個都驚鬼 覺得會搞鳩你
但發覺人愈大 愈覺得佢地冇咩事
真係害死人果班都係生勾勾屌女好食好住
可能係對現實低頭多過唔尊重佢地
前半part 係25歲之後既人先明
本身唔係好怕啲靈異事件,但係google完今集嘅靈探地點,係唔知點解真心有啲心寒,可能有新聞圖又有詳細文字說明 佢個「節目效果」做到噉都幾成功

反而上次自殺森林、犬鳴隧道都冇乜嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞