想問紅磡海濱南岸好唔好?

111 回覆
3 Like 19 Dislike
九期最細都三房,樓主睇五期/十一期大兩房啦,有d 有裝修唔洗預咁多錢執
個名有左好多年啦青
近碼頭果邊啲樓王黎間間都大單位三房仲要無乜放盤

我無睇過都知啦

900尾你搵到比我我即刻同你買左佢啊
30年樓預全爆好過
你唔知有冇暗病定化過妝
唔洗下下全爆,上車既野,容乜易換大d
海濱當年係咪短椿好撚轟動個度?
唔係,佢本身係居屋-紅灣半島,02年起好晒之後話停建停賣居屋,平價賣左比發展商(新世界/SHK JV), 之後發展商登報話想拆咗佢重建,比人話浪費,政府叫停左,結果變成而家呢件野
短樁事件應該係沙田

2000年,香港爆發居屋短樁醜聞,位於沙田圓洲角的愉翠苑有兩幢大廈因大部份樁柱短樁而被迫拆卸
點間?
黃埔花園好舊,同埋大維修唔知幾時開始,到時又要比多筆
我都住海逸 幾好住 又靜又望海
巴打你係咁間?有冇平面圖或實物圖睇下
咁你紅磡區得返半島,海濱同海逸揀. 我覺得呢三個屋苑最好係半島,雖然已經廿年,但保養得好好,管理費又平,實用唔駛$2.3/尺,大堂管理處又肯幫你收件,試過順豐到付都會幫手俾住先。而且屋苑入面條私家路可以停車同短暫泊車(頭半個鐘免費),楂車上落會方便好多。
遲啲黃埔街重建完,恒基開價一定唔會平,半島個價應該會硬淨。
我信你冇睇過。我唔係叫佢買海景樓王,9期4 5月成交都仲有900尾,呢刻有冇跳價我唔知,但我信如果埋枱傾一定會有一千內,我又會信你即刻會買咗佢
好睇你有幾多budget...

半島間隔寬敞,樓底高,不過係大酒店隔離,唔係個個人鍾意,1000萬budget 買得兩房一樓或二樓,其他樓層都1100萬起跳
講緊紅灣半島?
紅灣半島唔係半島呀?
日字廳同呂字廳我都諗左好耐... 最後揀左呂字
同意,呂字其實入到屋唔差的,兩個廳分明啲,同埋房條走廊短啲
官商勾結
900萬買到黃埔花園3房喇,海濱2房481細到死啲窗又細又暗,住得耐都抑鬱
自爆唔答
出面有post有比layout建議你可以問問
仲有日字門口位同主人房嘥位,重要細𥦬...

開頭剩係睇則就覺得日字好,睇哂兩邊後就覺得呂字好d ...
40年樓齡vs20年樓齡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞