【ViuTV】《ERROR自肥企画》(23) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇

1001 回覆
101 Like 4 Dislike
Mike導係最興奮果個
有時仲要有d擺明扮黃
個post啲gif
有冇肥仔忍笑 膊頭震哂嘅gif
見到都覺得痛
岩岩先有時間睇返忍者個集
即係dee去完金手指記者會後就俾人爆丸?
打爆佢!打爆佢!
Post頭咪置頂咗
遊戲嚟講打飛機最好玩
睇到想玩埋一份

正喎 拍出黎效果仲要幾緊湊
呢下 真係好撚好笑

好真
幫推
港唔斷戲:

《ERROR自肥企画》,我只係睇咗兩集,第一集幾過癮,惡搞EVA,但有啲不知所云嘅感覺,但尋晚嗰集,堅深刻,直接會令我繼續追落去。
-
綜藝節目,目的就梗係為觀眾帶嚟娛樂,但要娛樂到見多識廣、精甩尾嘅香港觀眾,唔容易。
-
因為只係睇咗第一集嘅關係,尋晚一跳就跳到去ERROR成員保錡無尼啦更要走去學搖搖,喺一個月嘅時間之內學五招難度頗高嘅搖搖招式。然後鏡頭一轉,已經係一個月之後。
-
而測試嘅規則好簡單,保錡會有五個機會去做每一招,當時自以為聰明嘅我,已經[心中有數]。
-
如果有留意開VIU或者娛樂新聞嘅香港人,應該都會知道保錡因為負面新聞瀕臨雪藏邊緣嘅呢件事。《自肥企画》喺呢個時候推出,啱啱好就可以係一個黃金嘅洗底機會,透過乜鬼嘢重新做人、改過自新、洗心革面去挽回返觀眾嘅好感。前兩集我無睇,但我見到尋晚佢玩搖搖嘅當下,會唔會又係[洗底]嘅好機會呢?點知......
-
保錡竟然係五關入面嘅第2關,嗰招唔知咩智能旋風定乜嘢,就直接5次嘗試失敗出局 ! 對好多觀眾嚟講,可能只係一笑置之,但我就睇到,ERROR呢個節目嘅[真]。
-
比一個月時間你,練到就練到,練唔到就出醜,喺正常[扮]係真人show嘅節目之下,結果通常得兩個 :1. 主角一額汗但完成到試煉,膠嘢認真做,搏得觀眾嘅尊敬 ; 2. 敗不可恥,測試雖然失敗,但係喺過程中充分展現出堅毅同努力,同樣得到觀眾嘅好感。但最終,竟然殺出呢個我意料不及嘅結果。
-
就係呢份[真],昇華咗成個綜藝節目,玩搖搖之後,係節目各自整蠱Error四子,四件事本身都好無聊,但因為我相信佢哋係堅係被整蠱,所以好睇。
-
其實呢啲綜藝節目,賣點從來都應該係[真],可惜喺不斷發展所謂發展[成熟]之下,又會回歸返去[劇本],有好多顧慮。我少睇綜藝,可能Viu嘅節目不嬲都係咁,但《ERROR自肥企画》的確係我耳目一新嘅體驗,記錄低自己少少嘅睇法。
想問你哋用咩整gif
想幫手整下
遊詐詭so far真係最好笑 呢d最簡單嘅橋真係好有效果
mv要入殿堂
"但最終,竟然殺出呢個我意料不及嘅結果。"

咩料....
根本一開始要 Error 接受大懲罰就係劇本
保錡一個月內完成到個挑戰嘅機率太低
睇多幾次都覺得
Dee: 冇咩野唔好做導演啦
PK:唔好搞啦 翻生去拍全民造星4啊
好正
新追嘅人
應該未睇過error遊

冇呢個覺悟

所以呢篇嘢幾啱介紹新朋友睇error自肥
收到
第一次睇 坦白講真係睇唔明唔知做緊乜
但睇重溫 以Feeling出發 無厘頭唔知做緊乜但幾好笑
Don't try to understand it. Feel it.
有冇阿dee屌生啤老母gif
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞