IT討論區(119)之前117其實係118

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我都覺得自己乜都唔識 web又唔識app又唔曉
科學園都有18k 喎
0.5HBU 如果hea 讀/唔記得曬讀過啲course 就真係有啲難
以我呢排揾工嘅感覺,呢條線算好準 (可能我孤陋寡聞)
真係無咩點見過唔係bank/finance 公司開到>=25k

講翻正題、揾翻自己做過啲assignment/pj,web app 又好、咩都好,最重要係有個product樣,等人知你有手有腳做到基本嘢。
將你成個project break down 做幾個stage,每個stage 唔使太難,仔細講下每個stage 做過啲咩。
如果你咩都無,最簡單嘅方法係試下自己複制一個網站啲重要功能,抄唔到功能抄到front end 都好,再睇埋點做啲簡單login (express),有兩三個星期夠做,一定揾到上面個range。
你唔急住揾工的話,考埋aws solution architect/devops 應該可叫高多2k 都唔奇。
不過咁樣俾你揾到工,個底都係好差,請咗你都有排追。
唔係個個人in 你個陣都有興趣俾你係佢面前showcase
你有準備最好
如果唔係我會建議擺上heroku
等佢直接有得睇
揼曲既SA
無所謂啦, 捱1年
有SA title大把世界
之後做吹水佬SA又得
做full coding sa又得
再唔係做返P佬
CSA
有手有腳有6年經就請 
講真 宜加比我好彩碌到入去ibank 但先發覺其實自己好廢 想再上一定要開始再操下同做project
其實想做多年野之後讀個master去搏移民
想過澳洲因為條女係個邊 但澳洲讀cs好似九唔搭八
又有ibank 勁人
無ibank offer 都唔敢入呢個po
In過5份有4份offer
每份20k up
P仔應該要識呢D啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞