[NS] Monster Hunter Rise (64) 滅絕轟炸機攻略組

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
弓!
唔玩range啦
每個派系玩一樣
淨返太刀同埋鎚仔
關刀應該都係唔會玩
純粹比人參考下點打

之前有人話輕弩無技術可言

的確徹甲斬裂係無咩技術可言
所以一般情況下我自己都無咩玩徹斬

但其實仲有其他彈種,如果其他彈種都覺得無技術可言而你又可以打得到人地po出黎個時間,不妨po下出黎大家交流下

唔好求其掉低一句就抹殺左人地既努力?https://youtu.be/P6RaxMWTgtg
因為識睇ai
怪好多招係派生 打開個條友 個combo未連完之前都係打個條友
例如炎王是但出招>車完>撲翻黎
都係打同一條友 等到收招之後先會再揀target 你自己咪行埋個條友到等居合lo
多人當然係難居合d 但如果你剩係solo先居到
多數都係有理無理居合左先算再等運到 所以多人仇恨一唔集中就唔識打
同埋隊友都有要求ge 隊友企位亂黎ge 拉到條龍走黎走去 咁就真係好難打
dl任得sticker
輕....值

徹甲斬裂根本就整臭左呢把武器 想del曬呢d垃圾彈種
要爆全部位冇得快
其實我唔係太覺得多人居合就會冇用
的確多人居合嘅頻率會冇solo咁高
但都仲係好有用
1. 正常識玩嘅隊友都係追緊同一個弱點打 所以大家走位都係差唔多 條龍係唔係望你都冇乜大分別 除非你同緊3個弩玩
2. 啲龍好多時都有AOE技 e.g. 炎王炎爆 塵爆
3. 條龍總會有望你嘅時候
4. 居合除咗係攻擊手段 仲係防禦手段 必要時係拎嚟避招多過輸出
好耐無見攞返起把蟲棍未
鎚 我整緊鎚裝
太刀狗去打尾啦
識玩
Gchi基弩
一齊玩用親生仔做扑頭黨
多謝pong為輕弩發聲
呢度有d人傻架啦
睇完條片之後話冇料到
咁人地拍片緊係俾條咁快最有運果條架啦
背後ng左幾耐邊個知
炎王最難係叫 太快成日都反應唔切
拎起過,無左mhw種感覺,好唔順手,用唔落我太渣

寧願玩錘
你叫D反輕弩撚情何以堪
而家仲興唔興轉轉轉
鎚仔幾乎0接觸
唔知玩法
呢個都係睇ai問題
齋靠反應係唔得的
嬲嗌就易估 打夠傷害就嗌 通常都係倒完地打完一輪起身嗌
上狀態嗌就難睇d 憑感覺/隨緣
2.0老母壽衣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞