啤梨晚報即時討論區 (29)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
西涼世柒最鍾意駛人去集體投訴呀嘛
抵佢哋俾塔哥屌
駁唔到就玩禁言 同藍屍一擔擔
不得不讚西涼軍吹雞動員能力幾勁

之前fb 加左條友用世柒張相叫牙石王,見佢光速畀人ban 左兩個acc
道歉條片佢講咗會叫operator刪走牙正個名
屌,有鳩所謂咩
依家荷里活班撚樣嘅「財富密碼」係做大愛左膠呀嘛
其實你感覺當地情況係點?近排啲新聞好似又話後生仔女好主動排哂隊去啪針咁?
邊個位講的?我聽漏左
首先
英國好大
我知嘅就係講緊曼市側邊有個地方Bolton爆得好勁
然後果度啲人真係拿拿臨去打針

連登PO片講排隊嗰度我就唔知
不過所有疫苗中心本身都係限住人數預約
同埋要排隊入場,因為真係做足social distancing
walk in嘅中心唔多
撞啱 time slot開始一定會影到排長龍
因為佢叫啲人唔好早到,要準時
咁個個都3:00pm timeslot,
3:00pm 就肯定一大堆人堆喺門口啦

好多人打左針呢個係數據就無得否認
不過由於英國而家主要係由老人家開始打番去後生
加上啲針講到對後生可能有問題
往後反對聲音越來越大係正常
因為慢慢變左社會壓力,用大部份打左針嘅老年人
去令未打/唔想打嘅後生唔打遲早旅行都無得去
老表好似係阿東老死
「不過由於英國而家主要係由老人家開始打番去後生
加上啲針講到對後生可能有問題
往後反對聲音越來越大係正常」

同香港真係有啲相似
近排約略八下公司2X-40歲啲同事,本地就絕大部分驚副作用冇打算啪住,外國人反而就為方便去蒲差唔多個個打咁
我見西西嘅直播都有時有老表
睇黎連登都要開番個戀童癖名單
https://lih.kg/2531482
DRAMA CANTONESE
英國England 最少政府個預約網站
係要答問題
講明如果未輪到自己個歲數
同埋非職業需要
就唔好登記去打針

Wales Scotland 同北愛我就唔知了
成個“英國” 唔同地方嘅政府有唔同做法

所以照england呢個玩法
大多數後生仔基本上都係未打嘅
除非好似個別城市爆得勁
就乜人都約得

問題係一面講明後生仔對英國製疫苗可能有問題
另一面BJ又想推疫苗護照
變相多樣嘢限制啲人出入境
是旦一樣唔鍾意嘅人都會反佢
未打/唔打嘅人慢慢變成小眾嗰陣
肯定佢地覺得受欺壓
反抗就越強
呢個喺今時今日大愛社會
唔難估到
真係似老蕭麻
我真係唔信連身份證都整唔到嘅國家可以整到疫苗護照 要用打針去限制出入境自由一定有排嘈,打官司都可以打幾年
嚟緊得差佬有人工加,唔幫手清下貨都講唔過囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞