笑死!撐警牧師聲稱患重病,決定聯絡《蘋果慈善基金》幫忙進行治療!

573 回覆
1981 Like 37 Dislike
又五毛
屌佢老母藍絲死全家都問抵可憐
聖經根本就係一本不可信故事書
上帝召喚你呀
邊樣賣到錢就sell邊樣
可惜最後都搵唔到錢
可能會有藍友救下佢
傻閪唔好死住
捱下先啦垃圾
係有人留言問佢做乜突然delete 左2018-2019嘅posts,話明delete 左我又點有證明?
你咁撚鍾意查source,咪自己hack入FB server 睇吓係咪事實囉

By the way,你仲唔撚問個牧師攞醫生報告去證明吓佢係咪真係有病?唔係佢喺FB講2句你就鳩信佢呀?SOURCE 呢?
3萬隻閪狗捐1萬比佢食撚到佢痴肥都仲得
1. Google 蘋果日報 明日大嶼
首9個結果都係報道反對意見嘅新聞

2. 「其他手足開post ... 屈藍」
Sorry 我唔明你講緊咩 定係打緊稻草人?

3. 選咩擇失明
我一樣有屌鳩佢地做過嘅柒事
同本土派割蓆 有咩淨係幫犯民狗護航
呢下我自己都覺得佢地係柒

4. 我舉東江水只係一個例子 唔係咩偷換概念
可能係我講得唔夠 唔清楚
我想講嘅係
鬥黃嘅極致講撚到黃店黃商人一定唔可以接受藍嘅資金/原料
就好似支那人咁講到似東江水就係中國人/ 唔可以反對中國咁野蠻嘅諗法
如果你有睇過光時網店/Jimmy Jungle 開鋪時嘅訪問
你會知道 黃色經濟圈從來都唔係要一刀切 所有細節都去藍店化
只係將手上資源(如盈利)轉化成內部循環
壯大自己人圈子
例如2019年尾 元朗嘅水門雞飯店 為咗幫隔離黃色台飲店
標榜用佢地嘅單嚟食飯有折
從而帶動互惠互利嘅關係
呢個先正正係黃色經濟圈原意
咁唔同呢下又衝出嚟問佢 你啲原料係咪藍店 紅店買入嚟?

(講返光時等等2019年尾,當時前者未爆啲醜聞出嚟,而當中講嘅嘢有其道理,瑕不掩瑜)
佢地初初開鋪時 當時都有人質疑 點解黃店要同藍店入貨
而如有你又有睇過下本地經濟學者嘅文章(例如港大副教授阮穎嫻等等)
係生產過程中難以完全切割一切同中國有關既生產要素
例如物流公司大部分都係紅藍資本
但同一篇訪問最後有講到有本地商人決左成立新物流公司幫光時送貨
慢慢形成一環扣一環 逐漸減少紅藍資本比例

黃色經濟圈從來都只係一個環環相扣嘅過程
好難一踘而就

最後 你講到「選擇」
係 我駁你唔到
但同上文一樣 呢個世界唔係下下一刀切就解決到
從來都係要時間

舉個差唔多嘅例 等同於一年前左右
開始有手足上庭承認暴動罪
到黃之峰圍警總案佢地都有講過:
有人質疑 點解要認罪 好似endorse咗暴政咁
又話「沒有暴徒只有暴政」?
佢地回應同2016年天琦被DQ前講嘅嘢一樣
究竟邊個目標重要啲?
「究竟我要明確拒絕簽署確認書 然後光榮退場 定係接受一個胯下之辱 繼續向目標邁進?」
(天琦,2016)

5. 佢年收7位數做少單生意係咪會死
咁你知唔知佢地支出幾多?
肥佬黎搞蘋果
由14年開始 身家縮水咗幾多你又知唔知?
我都唔知 但起碼唔會以己度人
慷他人之慨咁定你當咗蘋果係你嘅

6. 國安法廣告
一次又一次 當全港報紙都係同一篇撐政府/國安法廣告時
得蘋果同大紀元唔係
At least 到而家仲未係

7. 罷食臭m行動
因果關係真係完全成立?
呢個我會話有影響但入哂落蘋果數?
有幾多照食嘅人係完全因為佢嘅廣告?

小朋友
呢個世界唔係你諗到咁二元對立架
下下鬥黃 只係令同路人盟芽階段已經鬥死咗

重申 蘋果日報係柒嘅 割本土蓆 我一世記得
試當真係柒嘅 之前綜藝單嘢係過份
廢事你話我打手定唔知咩

我只想講: 純粹鬥來源黃呢個point 係好撚柒on9

(鳩打, 有錯別字/ 1999 請見諒)
冇錢,最多唸下南無阿彌陀佛
我錯
唔好意思
因為第一頁太多五毛我激動咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞