[網球] ATP及WTA討論區 (29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
聽講係, 唔知邊間銀行肯同你過數. 支那就可以, 香港唔得, 呢個係港獨嘅証明
今年9月就30歲

近十年30歲或以上贏GS嘅
除左細威,好似得雞巴一次(2018溫布頓)??
仲有 Schiavone, 李娜, Bartoli, Pennetta
回想起來 由 Kim 退休到雞巴贏GS既呢段時間簡直係WTA既黑暗時代
蝗薔1-5變7-6
突然返生
呢幾年發生太多事
感覺上呢幾個已經10年前
Final 打膠芺
睇精華蝗牆好多波都係主動加力果個
要睇下黑妹打法
現在看似百花齊放,但整體水準真係好差。個個打法毫無特色,睇對方失為主。wta最鼎盛應該係二千年頭個幾年。Hingis、美國四大金剛、Seles、比利時雙妹、男人婆、一班俄羅斯嬌娃
williams算男人
唔係猩猩咩
美國四大金剛(大細威、迪雲樸、卡佩雅迪)
男人婆 (法國Mauresmo)
黑妹今年初有兩個親人中武肺死左
直到miami之前d波都係paire式鳩打快手返酒店
去到charleston先正常返有d笑容
其實呢排都打得算ok
我望佢打得返
都好過諗其他d女成材
佢對halep果場RG final幾高質
相對之下vondrousova對barty
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞