[網球] ATP及WTA討論區 (29)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
祖咪一樣係澳網和溫布頓頂頭大熱
其實我寧願永遠停留喺Big 3 時代
屌 依家都唔會有人expect 爛兜贏温網啦
廢老打唔到泥又點wor
2019年廢老打得唔差
打贏痴力個18歲仔都可以話自己第一場atp就贏Gs champ
老費打埋今年啦應該大家珍惜,無論佢打成點
老老豆豆...休息咁耐再打泥黎講
佢琴日我覺得似試緊打法
我估佢似穿低左磅數拍...琴日算係拍拍都whip得好快贏winner
如果佢返到比賽水平返top10一定唔難
但如果佢操返比賽都解決唔到佢好似琴日最尾set個4個game咁明顯無咩鬥志同係關鍵分無first serve 應該真係會想退休
泥仲要唔係佢擅長果範

關鍵都係睇草季
如果草季佢拿得翻個fit的狀態,溫布頓又打得ok,我估佢會繼續多一陣
Ok的意思就算拿唔到冠軍,都起碼入到後啲的round數,同食硬唔係top rank的人
如果連草季溫網都一輪遊,或者輸俾啲不知名,應該就好大機會退休
相反如果成績ok,我估佢會keep住草和硬地,最多避打泥季或者俾下面參加咁...
佢繼續打就好
Sinner尋日去toilet break冇痾到尿
俾球證unsportsmanlike conduct warning
真係唔知有咁嘅rule
https://twitter.com/tennis_gifs/status/1395119937774137345?s=19
我而家先知原來toilet break會有人跟埋你入去睇你有冇痾尿
應該係驚球員打假
但痾唔出都要收warning真係幾搞笑
你個膀胱unsportsmanlike
真係唔知有咁嘅rule x2
小矮人同添
兩個真係廢唔係扮
RG少兩個開路工
琴晚有諗過買Norrie, 最後唔記得咗
Grand slam 前一個星期, 好多勁人都唔用心打
Halep唔打RG
睇個勢溫布頓都未必打到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞