無啦啦變咗密切接觸者,要去竹篙灣隔離

1001 回覆
3069 Like 64 Dislike
已經7x24 開冷氣
真係好悶,有得揀無人會想入嚟
可以叫屋企人幫手買,同埋你可以問營地攞
下個post會有room tour
我老婆都唔駛入
不過應該都要強制檢測
搵張竹君/陳漢儀醫生寫張醫生紙比佢囉
好多自僱人士未必係老闆,例如的士司機,熊貓外賣,貨van司機,就算係老闆,都會好大鑊

佢地真係一畀人捉入嚟就手停口停,21日無左姐係一個月無糧出,佢地屋企點算
留個名先
安已不,根本就係集中營黎
cls
興華二邨新營友準備入嚟 有冇迎新活動
d期好多3字頭打來, 聽都無聽過。
咁啲蟲邊度黎
如果真係被選中睇嚟要帶定封箱膠紙封曬啲窿窿罅罅
你開下冷氣隔塵網睇下有冇
更亭個個之前係成個網都係蟲,生勾勾
上回講到,我終於去到門口啦。。。

我打開咗道門,終於入咗我要住17日嘅地方

好似樓上巴打所講,好多人都拍咗片,好多謝佢哋幫我準備好我嘅expectation (咁我入到房嗰時其實已經差唔多九點,我好肚餓,心情極度低落,所以我都冇心情幫間房影相,我會喺下個post補番啲相,同大家做返個Room tour)

第一個感覺係冷氣好凍,啲燈好光,望落去間房俾我想像中好,咁當然係因為我仲未見到啲蟲

入到房你會見到有兩張床,同埋兩張枱,其中一張枱有部細電視仔喺度,另外一張枱就係你嘅物資啦

你會有電熱水壺(有漬),風筒,一個水壺,一卷廁紙,一個印着社會福利署嘅袋,裡面會有牙膏,牙刷,洗頭水,沐浴露等等

下面嗰啲就係民安隊派嘅探熱針,檢測用品,營地須知同埋飯單

入房之後最重要嘅係填飯單,因為佢哋要幾日處理,如果你唔係即刻填嘅話,就要每日食random餐

大家最關心嘅都應該係呢樣嘢

去到最後,我終於見到聞名不如見面嘅竹篙灣美食,令人聞風喪膽嘅美味皇飯盒,呢個第一餐當然要俾啲下馬威你啦

大家估吓呢個餐係咩嚟嘅?

on9 youtube 無啦啦幫我加HDR搞到段片轉晒色,你哋如果用電話睇應該OK嘅,用電腦睇就算9數
https://www.youtube.com/watch?v=yH7ApZkAlmQ
指引係2003年,但一直都有覆檢。

重要係衛生署要出醫生證明。

呢個係2020年既公告,衛生署係有出證明。
https://www.info.gov.hk/gia/general/202001/30/P2020013000286.htm

如僱員被衞生主任要求或命令接受醫學監察或檢疫,衞生主任會為該僱員發出寫有「須接受醫學監察」的醫生證明書,僱主需根據《僱傭條例》或有關的僱傭合約,讓該僱員放取病假。
我估係住你樓下嘅營友將個冷氣撥左向天花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞