無啦啦變咗密切接觸者,要去竹篙灣隔離

1001 回覆
3069 Like 64 Dislike
唔識字就唔好上連登
慘 雖然知似係跟勞工例
但哩啲場合手鬆啲放班𡃁條氣都順好多啦
樓主加油 我剛剛响入面出返來
裏面嘅食物有陣時真係狗也不屌
真係頂唔順又唔想食罐頭杯麵
可試試問吓民安隊膳食組可否轉食印度餐食咖喱
不過聽聞印度餐係餐餐都一樣完全無 variety

利申:印度餐傳說係我同期獄友經驗,我自己冇試過
因為係個同事確疹搞到嗰區既同事十幾人入哂去仲講到明咩都唔洗做唔洗理安心休息
紅van故
唔好話我唔醒大家
入到營千祈唔好揀本地餐
本地餐係丹尼食品有限公司供應
結論係狗也不吃
19蚊一個飯盒

我一定推薦你揀清真餐
起碼叫做係人食
成八十幾蚊一個飯盒

就咁睇價錢
香港政府對香港人真係狗咁
記得拎杯麵
安心出含或填紙仔只係用O黎攪尻香港人
同一日同唔同時間先
清真餐係邊間公司供應?
有無放風時間?定係連窗都唔俾開?
係,我係個識員。
大圍生住荃威花園一座
清真餐係食咩
3字頭多數廣告電話,我例牌唔聽
今晚出埋呢篇,聽日繼續

咁一路坐旅遊巴一路個心情都好忐忑不安,另外不得不講嘅就係部旅遊巴好撚dun,行龍翔道嗰陣我爭啲嘔出嚟

咁過完青馬大橋,穿過迪士尼之後就入到去竹篙灣隔離營

唔係講笑,一入到去真係有集中營嘅感覺,好震撼,你哋睇吓條片就明㗎啦

https://www.youtube.com/watch?v=uAFVNjH01es

咁入到去部小巴就停低咗,我哋就落晒車聽民安隊講嘢,佢會對下你嘅身份睇吓你係咪假冒嘅

之後就派入營須知同埋講解注意事項,另外會派檢測嘅用品俾你

之後我哋上返車,部車就會車我哋去到分配果座度

幾經辛苦,終於到啦呢道門一入咗去就要17日之後先可以出返嚟啦

(p.s. 賣個廣告先,大家如果對揸車/睇風景有興趣,可以click入嗰條link度睇吓我啲片啱唔啱你睇)
政府不嬲呃緊人
d 防疫唔係基於科學
如果真係咁嚴重
公務員幾時wfh?
回港易係咪要廢左佢
點解咁多人睇你youtube channel啲片
淨係揸車都好睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞