TSLA 43 有緣通洲街相會

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
蟹曬啦,點走 獲利得8% 搵笨
大陸4月銷量暴跌
無二手飯食今日特別多人搶
準備落街食三手下午茶
停左model y兩星期生產線再加上每季第一個月d車有部份係出口,二萬幾係咁上下啦
咪笑住,搵返船腸先啦
In April 2021, Tesla China delivered 25,845 MIC Model 3/Y locally and exported 14,174 units

計埋出口數,上海工廠既生產量係ATH緊
3月model y 賣左10151架,4月model y 停左兩星期工,model y 無左約5000架產能,一月大概有8000架model 3出口,用返1月出口數字8000+model y 少左5000+銷量25000,大概38000到啦,計數就係ATH既

以上純粹鳩計
40000已經好癲
上海 岩岩先起好 我唔相信佢會踢走Tesla
pe跌落100
你地小題大作了
幾年前都係咁講apple
支那人既心態唔難理解
面子工程啫
中國無左Tesla邊個會推動到電動車發展
三月果時都講緊唔會買地擴建
tesla 咪死死地氣參加閉門產業會議唔敢吊高黎賣,又起data center,醫龍點會唔奶到盡

依家連d 支畜都唔信自己人,屌返自己人亂咁屈人再加上過往經驗,咪又係死死氣去買
佢4月生產量已經近乎40000,當之後8個月生產量唔郁都係40000(Highly unlikely),上海全年生產量45萬不是問題,計埋加州工廠80萬生產量機會大

而且對比返Q1 第一個月既中國銷量15.5K,Q2第一個月既中國銷量25,845,67% 上升
audi 搞到支畜生cancer 添,最後又點呢收左皮未
突破萬輛的企業有上汽通用五菱30602輛、特斯拉中國25845輛,比亞迪25450輛,上汽乘用車13004輛。

特斯拉中國銷量為35478輛。也就是說,4月份特斯拉中國的銷量下降了近1萬輛。不過,特斯拉中國4月銷量高於今年1、2月份。今年前兩個月,特斯拉中國銷量分別為15484輛、18318輛。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞