『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊 (9) 遲黎先上岸 簽證我攞先

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
我都岩岩收到
我都係
睇#2
去英國唔識英文?仲話要投訴,駛唔駛英國安排埋每人一個翻譯員?
邊個BNO
邊個冇BNO
冇同你攞

要成家人一齊申請(包括你)
到時你要續VISA直到申請到ILR維止
Year3 應該 99/00年 所以冇BNO (household member)
讀緊中學都係 (household child)
以我理解,應該係一齊申請visa(TB test + app + £)同交證明, 遲到要續visa直到符合申請ILR?(但係我唔識計境外日數)

利申:差唔多嘅case,排緊TB test

應該cannot join later係指要一齊交applications for visa 唔係要一齊到達uk
4月19批咗bno visa (英國打指摸)
到今日都未收到brp...

好啦,咁我用confirmation email個條link上網report返未收到, 嗰邊就email覆返話"We are unable to deal with this type of enquiry as we only deal with Biometric Residence Permits (BRP) once they have been requested, you should redirect the enquiry to the Croydon Contact Centre."

咁我就打上去個centre問啦...吖屌佢又叫返我上網report...

而家真係企撚咗喺度唔知點算...
https://www.gov.uk/biometric-residence-permits/not-arrived

If your BRP has not arrived within 10 days
Contact the delivery provider TNT

呢條link呀嘛 我就係用佢report

但係我除咗收到bno visa successful嘅email之外就咩都冇收過
咩consignment no. 嗰啲完全冇send過比我
3月15黑洞撚留名
終於批左想知 BRP 要點拎
英國申請既 等收信
香港申請既 到左之後去你申請時候揀既郵局拎
咁係咪去到再搞?
依定唔係online 有既咩?
你係咪搞錯左d野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞