ViuTV 越接越多藍營廣告

407 回覆
105 Like 925 Dislike
我就係要tvb收皮 一定盲撐viu
P牌仔眼中要出po先唔係pr打手五毛
政治關我撚事

我淨係知好憎tvb

viutv點都好,tvb摺撚咗先再講
你終於唔係嗰啲垃圾改圖
政治潔癖

所有野都有灰色地帶
冇可能非黑即白
學下取捨啦
仲咁得閒玩批鬥
利申anything but CCTVB
究竟連登有幾多PR
今日又搵幾間出嚟批鬥
企喺度賺同跪喺度賺嘅分別
仲有藍還藍 但起碼仲有創作自由 養緊好多黃圈人

加上佢賣廣告 你唔幫襯 等於 蛇齋餅糭 著數照拎 票另外投 概念一樣

最後一樣 喺無alternatives情況下用lesser evil principle 都無可厚非
事實係CCTVB已經衰到無得再衰 支持搵其他收佢皮有咩所謂

到時Viutv被染紅既話自然會成為下個CCTVB

共產黨識拉一派打一派
我地就成日內鬥鬥黃
唔怪得輸哂比共產黨
其實點批鬥都好 CCTVB沒落係事實

話搞創新講到咁大陣仗 都係食返老本同抄Viutv

其實就算無黃藍 無反送中
咁樣食老本營運都係會比人收皮

一間打低左亞視變獨佔市場 成手好牌都搞到咁垃圾
TVB夠有黃藝人啦咁講
咁又支唔支持得?
黃藝人唔係比人雪藏就解約

想問下而家重有咩TVB藝人係黃?
我同意唔應該鬥黃,藍營落廣告都係見風轉舵,邊邊多人睇咪落邊邊,作為大形機構冇理由有錢唔搵,唔搵錢冇錢點養班producer
我覺得做好自己咪得,好似你知m記紅底都唔會因為佢係viu落廣告而走去食啦
咁大個人應該要識自己分辦是定非,唔需要下下都圍爐鬥黃嘅,你覺得佢紅/藍咪唔好幫襯
有咁多氣力鬥黎鬥去不如多啲幫襯小型黃店 加大啲黃色圈子好過啦
依家啲打手真係好撚煩
每日一個踩姜濤/error/mirror/viutv既post

有啲人係咪真係咁驚
Ali都收收地皮

好多劇都係倉底貨拎返出黎播
上網搵都唔少啦
唔講表唔表態,除左某啲老屎忽
大部分藝人根本冇表態過政見
連登仔就成個台連所有藝人都抵制
周嘉洛冇話自己黃都大把連登仔想佢過ViuTV啦
根本就係雙重標準
如果有Ail 點解當時唔見啲人開post喪屌?
同埋點解唔見班人直接屌喪屌美斯?
只不過係某啲節目或劇集係黃

電視台一定係藍,否則HKTV都開左台啦
Lesser evil
今年立法會係咪要投仲出嚟選嘅民主派?
捉漏咗隻,唔該曬
咁香港電台藍,啲節目黃,點解當時又無人屌?
可能係首席創意官落柯打
咁大隻字做乜鳩?大台都好多廣告喎,酸?
每次有viu post照copy一次就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞