ViuTV 越接越多藍營廣告

407 回覆
105 Like 925 Dislike
淨係想tvb死咋
TVB狙擊廣告商戰線令大財團啲廣告去晒VIUTV到
唔係理所當然既結果黎咩
日日點幾鐘就好多呢啲人開工開post
好黃呀
ViuTv 打手啊?
巴打最近身體好嗎
起你底見你之前患病
補充番其實唔係班五毛/pr醒 係佢地有組織有一套系統 正常人個個自由意志獨立個體根本無得同佢地玩
政府一路唔封連登係有原因的

留名等人回: 持相反意見就五毛/PRcctoy弱智唔係扮
水ViuTV照賺,你唔幫襯咪得囉
冇人話你要跟廣告消費啫
講 咩兩舊屎 點解一定要食一舊 都on99

你兩邊都唔撐咪=冇改變現況

啲廣告一樣落哂喺TVB度 啲錢一樣流晒去TVB度

TVB一樣日日維穩 cut頭cut尾播垃圾新聞洗腦

宜家起碼有Viu出嚟搶咗一大半廣告客
起碼令TVB收入少成半
如果真係整到TVB 好似atv咁 或者直接收埋皮
都可以表明市民有能力搞死一個獨大幾十年嘅電視台

他日Viu變成大台 變TVB咁 你都可以追擊Viu追擊到TVB咁

何況Viu做大台嘅時間一定冇TVB咁長 仲易收皮過TVB
點解個個都話我tvb打手 訓醒未,擺明想叫人一次過杯打兩個台啦
應該快㗎啦,好似今年蝕多咗
好返啦,做咩起我底
啱呀!應該光合作用唔應該搵錢呀!

如果唔係就抵制,將「接廣告」既VIUTV同「報誤導新聞」既TVB睇齊,一齊抵制,等啲中意睇電視既唔再抗拒TVB,做返起佢。
岩岩我發現屋企水喉水 來自大陸,所以我決定唔飲

岩岩我發現屋企電 來自大陸,所以我決定唔用電

岩岩我發現出面風吹入屋 來自北風,所以我決定閉氣

好辛苦,我決定要死了
邊個都得 係撚想tvb 死啊 吹啊
Exactly
起底 -> block
收皮啦樓主
新聞台染紅你咪杯囉!但仲未你杯乜鬼呀?
Viu tv唔俾旗下藝人去睇杜汶澤talk show喎定又想屈我pr打手五毛就當無件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞