已經到左英國了[13]#wail#pig

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

要日日去捕住的
你地睇得開心我就開心
捕師
睇到了

樓主好有心機
好感動

唔怪得你host成日最吸引你既注意力
因為男人認真既時候是最有魅力的
香港嘅NCB有冇得帶去英國?
首先介紹左啲要叮既野先未買枱用住個Amazon箱做枱先

- 左上既係甜酸雞,甜味同酸味都好重,但舊雞都嫩既
- 甜酸雞隔離係 "Beef & Black Bean Sauce", 我初頭冇睇字以為係豉椒排骨,仲以為M&S咁勁有排骨賣個汁食落係豉汁,牛肉應該係用鬆肉粉/生粉醃過,食落都幾港式
- 蛋炒飯同Tesco既相比多左小小調味同蛋香,飯質就不過不失。炒飯都係期望唔到太多
- 蛋炒飯隔離係豉油蔬菜炒麵,整體調味偏淡。唔算難食都唔算好食,至少個麵質唔會好似另一個牌子啲鼻涕麵咁

之後就到要焗既麥樂雞同春卷,我都唔知點解麥樂雞係中菜

- 麥樂雞隔離有個sweet & child sauce, 要叮一分鐘再食。我初頭以為係脆弱雞翼嗰啲辣醬咁,點知佢係四川酸辣湯既味加好同既薑味自己點茄汁仲好

- 春卷都幾好食,但都係有好重既薑味英國人係咪覺得中菜=薑
Overall 以中菜ready meal嚟講都算唔錯,但未必想再買

最後介紹埋Chocolate puddings

微波叮50秒之後等3分鐘就食得,蛋糕做得好濕潤,而入面既流心又唔會死甜。
食完成個人都好幸福我覺得成餐飯最好食係佢
好想吐糟英國啲chinese takeaway 成日賣sweet and sour chicken 同black bean sauce 嘅嘢,通常呢啲小菜都係用排骨/肉排,根本唔會用雞

仲有prawn cracker唔係印尼嘢嚟咩 未啦啦又變埋chinese
啱啱打完個post,隻apple watch就冇撚咗反應唔係依家先來壞咁撚慘下話
英國佬識閪咩
用apple watch打文?
ubereats有得嗌之前有巴打推介果間goemon ramen
試下先
很撚興奮
語音師
痴線
一起身幫屋企人搞visa搞到依家
攰撚到
買左咩床
match 返個名
加雪糕!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞