[J-POP]milet集中討論區 [3]

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
感覺應該仲難唱過Who I Am
抖氣位唔多 而且句句都好長
但真假音轉換佢好少fail
以佢唱咗咁多場tour嚟計 應該勁咗好多 冇問題啦
btw, music break嗰段好正
就咁聽都覺得超難唱
啲melody越寫越刁鑽,咁樣真係好咩

話說我冇睇過首歌既credit,我唔知首歌係咪milet一個人寫
我聽完兩次覺得今次係音樂上同商業角度上個野心都好大
死啦今鋪佢會唔會真係紅架,佢咁樣坐火箭上太空既話我會有少少唔捨得佢
作曲係佢同埋tomolow(彈keyboard個鬍鬚仔) 仲有另外一個以co-write形式寫
但照推斷應該mi主力負責即興創作melody
另外兩個就出beat同backing等等
但感覺$ony今次推得冇Who I Am咁大力
睇埋聽日個反應如何

名已錯
millet
記得早兩年google search milet 一定會出miley cyrus
Miles Davis
今晚又有full mv睇
識得有痴線佬一年N5上N1
跪求cap低mi 喺youtube留既comment
電到
我將會係 不過唔係痴線佬
toru有份寫新歌on the edge
估唔到
點解上節目次次都著到咁成熟
少女到輕熟都carry到,幾百變

點解個節目嘅官圖啲燈打到咁衰都可以直出

https://twitter.com/ongaku_happy/status/1415275649225265155?s=21
唱得幾好
次次都行御姐風
https://youtu.be/F4hKJC_v31M
milet好靚
不過副歌真係好難唱得好,狀態已經算幾好
me一定會聽哂佢話
叫me行左me唔會行右
google是個好東西
https://www.youtube.com/watch?v=oPdIjsctolE
milet「Ordinary days」Music Video(日本テレビ系水曜ドラマ「ハコヅメ~たたかう!交番女子~」主題歌)
Mv入面原來有兩個look
御姐風先正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞