科大討論區(15) 廣州建校 傾抄打壓

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
我睇數據 打針死嘅percentage係遠低於唔打針死 所以打針導致死亡呢個statement嘅理據似乎有啲薄弱
所有人類最後都會死, 死亡率係100%
但自殺死亡率遠低於100%
所以自殺導致死亡呢個statement嘅理據似乎有啲薄弱
科大:將要求師生打針或定期自費檢測 不檢測者或不能進入 有待公佈
https://lih.kg/2539764
原來平時咁多cdrom
今日好多人上水
stat低又點 人命黎 有人覺得要更加審慎有咩問題
我認同打針者年齡嘅distribution同無打針嘅有分別 但係咁樣唔代表死亡必然因為打針 不過打唔打針同政治立場一樣 討論完都唔會出到結論
casuality邊有咁易prove/disprove
但係宜家佢逼人一定要打一定唔啱
除非蝌大全額比檢測錢+確保資料安全
唔係佢憑咩逼擔心副作用嘅人打?
最簡單一句 如果真係因打針死左 蝌大你負唔負責?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞