XDA android淨土,已被污染

56 回覆
4 Like 2 Dislike
正常吖
愈嚟愈多傻9貪得意去刷又唔識跟步驟
收左皮就嘈

最慘係唔識自己解決問題,明明去返標題頁置頂一定係有教曬點還原,升級果啲。自己搞撚衰咗仲係人地個post問點解。

簡單d黎講都係唔撚爬文柒左就留言求救
呢樣野真係世界通行
我想講以前刷rom 方便因為啲電話入面rom 分兩倉
MEDIA 唔會郁淨郁system
依家洗親機就幾十GB 野抄嚟抄去
真係冇心機搞
可能遲啲就冇人識咩叫刷rom
Xda啲人愈黎愈少

係dev少左 user多左
有時見佢地話太多on9 user成日係度屌developers
devs心諗免費整野仲多多要求 頂唔順佢地
有d dev開始唔上xda自己圍爐算9數
杯9 xda 唔開ppst
轉左上google+ or devs base 自high算
最好例子係Dirty unicorn

我見到你咁講,即刻試下轉用 dirty Unicorn,果然好正
順過 CAF / NOS 好多
Xda啲人愈黎愈少

有時見佢地話太多on9 user成日係度屌developers
轉左上google+ or devs base 自high算

我見到你咁講,即刻試下轉用 dirty Unicorn,果然好正

係好野來架
Xda啲人愈黎愈少

係好野來架

Dirty Unicorn 雖然順左好多,但唔知點解用唔到 V4A 果類 Sound Mod,同埋用唔到 Greenify for Magisk
不過 Magisk Pass 到 睇黎有得必有失
正常吖
收左皮就嘈

最慘係唔識自己解決問題,明明去返標題頁置頂一定係有教曬點還原,升級果啲。自己搞撚衰咗仲係人地個post問點解。

呢樣野真係世界通行

爬文真係好撚緊要 可以睇下邊個 rom 同 kernel 好用
更重要係,爬文可以睇下人地用果陣有無伏,避免自己中伏
正常吖
收左皮就嘈

呢樣野真係世界通行

爬文真係好撚緊要 可以睇下邊個 rom 同 kernel 好用
更重要係,爬文可以睇下人地用果陣有無伏,避免自己中伏

night嗰啲小心啲掃多幾頁,stable放心刷
5X 用緊dirty unicorns, 最鍾意係nav bar 轉做fling mode, 可以自己set long/short swipe 同單click 雙click 有咩動作, 我set 左左右short swipe 係back 同recent, long swipe 係熄mon, double click 係home, single click 唔set 因為廢事打字個陣hi 錯, 而家終於可以真正實現單手用機好爽

最爽係人地搶你電話之後都唔識用
Xda啲人愈黎愈少

係好野來架

正喎,支援n7 2013嗎?
G2用緊bliss rom 6.0.1
見到有人寫7.1.2
見到有人寫7.1.2

lineage os g2能用嗎?
見到有人寫7.1.2

可以服用
見到有人寫7.1.2

可以服用

which one ?
見到有人寫7.1.2

可以服用

which one ?

https://forum.xda-developers.com/lg-g2/orig-development/rom-lineageos-14-1-unofficial-t3535119
Xda啲人愈黎愈少

係好野來架

正喎,支援n7 2013嗎?

XDA 唔見有
btw有冇人用lineage rom而過到Magisk
我用緊oneplus3既lineage cm23但係pass 唔到
知唔知要pass有咩條件
本身用lg pro2同g3都有上,pro2 root完核電咁,轉左v10上6.0root唔到所以冇上
兩年前都仲有心機flash rom
而家見無official update買新機算
btw有冇人用lineage rom而過到Magisk
我用緊oneplus3既lineage cm23但係pass 唔到
知唔知要pass有咩條件

本身有冇裝SuperSU
如果有就flash多次rom, 然後flash magisk, 唔好再flash SuperSU
如果有裝busybox好似都有啲clash
希望幫到你
見到有人寫7.1.2

可以服用

which one ?

https://forum.xda-developers.com/lg-g2/orig-development/rom-lineageos-14-1-unofficial-t3535119

個界面同bliss 6.0.1咁似嘅我都係唔flash
7.0仲要冇埋xposed
無知一問, 佢地寫嘅rom 會唔會有好多安全漏洞, 始終唔係official?
無知一問, 佢地寫嘅rom 會唔會有好多安全漏洞, 始終唔係official?

唔會,android 系統其實本身已經好安全
反而third party ROM 跟Google security patch 跟得貼好多,分分鐘安全過原廠

third party ROM 多左既係root 同debuggable kernel,你只要唔好亂批root 權限畀啲信唔過既app,就唔會有事
見到有人寫7.1.2

可以服用

which one ?

個界面同bliss 6.0.1咁似嘅我都係唔flash
7.0仲要冇埋xposed

如果要轉介面,換 launcher 仲快啦

我升 Nougat 係為左 Vulkan API 同埋新 d 既 Security Patch

我都唔捨得 Xposed,但如果將來係 Android O 都運行唔到,咁好難唔放棄佢

唔會,android 系統其實本身已經好安全
反而third party ROM 跟Google security patch 跟得貼好多,分分鐘安全過原廠

third party ROM 多左既係root 同debuggable kernel,你只要唔好亂批root 權限畀啲信唔過既app,就唔會有事

依家 d Third Party Rom,感覺已經好少有 Pre-Root
好多時要再刷 SuperSU 或者 Magisk 先至 Root 到,所以安全性係比以前更高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞