XDA android淨土,已被污染

56 回覆
4 Like 2 Dislike
以前有各種機型port出黎嘅rom,但依家除咗lineage os(cm) rom之外,其餘佔據版面都係啲國產rom,例如miui ,飛我,搞到個論壇污煙瘴氣,班蝗蟲周圍飛旅行都算,仲要飛去個神壇,我屌咩

最後,想點吓,點解我個s7 flash咗個zip冇反應,係咪一定要次次flash完都要wipe一wipe
我想講鬼佬好鍾意MIUI
大陸公司請左唔少老外寫rom,無計

未到好鍾意 但的確有捧場客

鬼佬》尤其印度佬
其實一直ANDROID ROM 最多人用就係CM同MIUI

CM最多, 比D廢機續命. 曾幾何時AOKP同CM都分庭抗禮. 後來加得太多FUNCTION變得太累聚收佐皮

CM最多, 比D廢機續命. 曾幾何時AOKP同CM都分庭抗禮. 後來加得太多FUNCTION變得太累聚收佐皮

lineage 勝在CAF based?
AOKP 比較偏門 dirty unicorn有用
但呢team人唔上xda

CM-CAF 好似係ANDROID6 先開始有呢個BASE既ROM出來比人試. 果陣仲係有分 CM 同 CM-CAF

CM-CAF 好似係ANDROID6 先開始有呢個BASE既ROM出來比人試. 果陣仲係有分 CM 同 CM-CAF

咩喺caf
以前都成日上xda,幫部g3 flash rom , cm, dirty unicorn ,miui, 都有玩過,到最後都係刷番原身改 ,不過換左iphone就無上
以前每日刷一次rom,依家不了
依家應該比以前少咗好多Rom,剩返d大牌子嘅rom
samsung 都唔developer friendly, 冇kernel source, 冇drivers, XDA緊係冇人寫ROM.
Nexus 5到E家都有唔少人寫緊
以前xperia s 一星期刷幾次
後尾刷弓fastboot 都入唔到換咗padfone 2 就冇再玩
以前每日刷一次rom,依家不了
依家應該比以前少咗好多Rom,剩返d大牌子嘅rom

我都係 張micro sd card長期都有幾個rom,鐘意就換下,titanium back up back哂就開波刷,時間過得好快
可能遲啲就冇人識咩叫刷rom
Xda啲人愈黎愈少
Xda啲人愈黎愈少

係dev少左 user多左
有時見佢地話太多on9 user成日係度屌developers
devs心諗免費整野仲多多要求 頂唔順佢地
有d dev開始唔上xda自己圍爐算9數
杯9 xda 唔開ppst
轉左上google+ or devs base 自high算
最好例子係Dirty unicorn
Xda啲人愈黎愈少

有時見佢地話太多on9 user成日係度屌developers
轉左上google+ or devs base 自high算

呢個真係最大既原因,註冊XDA時睇段片根本一大班傻鳩唔理
Xda啲人愈黎愈少

劣幣驅逐良幣,User 同個壇抵死
Xda啲人愈黎愈少

呢個真係最大既原因,註冊XDA時睇段片根本一大班傻鳩唔理

所以先有一大堆post先利申如果刷rom失敗會
以前都成日上xda,幫部g3 flash rom , cm, dirty unicorn ,miui, 都有玩過,到最後都係刷番原身改 ,不過換左iphone就無上

我都係 轉左會就3年,中間除左玩過一陣jb已經冇搞過部機
以前有各種機型port出黎嘅rom,但依家除咗lineage os(cm) rom之外,其餘佔據版面都係啲國產rom,例如miui ,飛我,搞到個論壇污煙瘴氣,班蝗蟲周圍飛旅行都算,仲要飛去個神壇,我屌咩

最後,想點吓,點解我個s7 flash咗個zip冇反應,係咪一定要次次flash完都要wipe一wipe

中国製 rom, 唔是國產
正常吖
愈嚟愈多傻9貪得意去刷又唔識跟步驟
收左皮就嘈
正常吖
愈嚟愈多傻9貪得意去刷又唔識跟步驟
收左皮就嘈

最慘係唔識自己解決問題,明明去返標題頁置頂一定係有教曬點還原,升級果啲。自己搞撚衰咗仲係人地個post問點解。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞