女生們 你們知道男朋友真正的夢想是什麼嗎?

282 回覆
2138 Like 115 Dislike
如果妳地2個仲係學生哥,咁呢篇野妳地可能未明白

但當2個都畢業,香港男仔就會被家人,親戚,朋友同埋身邊既妳叫佢地上進。搵工啦!唔好hea啦 仲踢咩波 搵錢啦 男人窮冇用架,呢啲說話我夠膽講除左超有錢二世祖之外,每一個香港男仔都聽過。

當然,男生們都知身為男人搵番2個錢係必要既,所以佢地搵工,番工,早出晚歸,開始進入大人所講既日復一日既生活。為既唔係咩,只係為左比到家用屋企等兩老可以舒服啲,同埋大時大節可以請妳地食餐好既,買份見得下人既禮物比妳,因為係佢地心目中 ,妳都係好重要。

但慢慢發覺 男生自己既夢想呢?講緊真正既夢想,而唔係平時答女朋友儲錢上車上樓既模範答案。平時佢鐘意踢波 ,鐘意音樂,鐘意打機,佢地內心都有夢想,只不過被時間、壓力磨蝕哂。

睇到呢度,其實都唔係想話女生錯,明白女生想生活有保障既老生常談,只係想問簡單既一句:你知唔知道男朋友真正既夢想係咩?

知道既,我祝妳幸福,未知既,快啲去問妳男朋友。唔係要妳地即刻去支持佢地追夢或者點,畢竟生活逼人,但同佢ff下佢想踢歐聯,想開演唱會,想做新一代達哥,或者妳會搵到另一種幸福

其實男仔/男人,想要既未又係一場夢。
睇完個標題就即刻比左正評
樓主
雖然波重有踢,但已經不似以住努力練波,依家變左興趣咁玩,重好驚博命得濟踢傷番唔到工,下下就住就住,就下就下連熱情都冇埋咁濟
把打們加油啊
把打們加油啊

睇到喊左
睇完個標題就即刻比左正評

加油
樓主
雖然波重有踢,但已經不似以住努力練波,依家變左興趣咁玩,重好驚博命得濟踢傷番唔到工,下下就住就住,就下就下連熱情都冇埋咁濟

錫身呀 聽日仲要番工
把打們加油啊

記得問男朋友啦
非常認同 正評已比
咁女生的真正夢想係咪一樣
已經催眠左自己
儲錢上樓係我既人生目標
樓主

老闆:小心啲踢 聽日記得準時番工
樓主夢想係咩
你老母
Thank you
想喊
其實我真係好鐘意打籃球
打得唔叻都好 我都好鐘意打
人大左無時間打 要努力工作
我知道 我真係知
但唸起你踩我既說話
我真係當堂灰到無極限
散左
可唔可以分享下你個夢想
我男朋友話佢無夢想
亦都無意欲去工作

唔敢話你知,怕你奚落佢
你唔會明個種感受幾難受
睇到第二段忍唔住正評左先
唔介意做佢身後嘅女人不離不棄咁支持佢

只要我自己有條件 因為我愛佢
我男朋友話佢無夢想
亦都無意欲去工作

唔敢話你知,怕你奚落佢
你唔會明個種感受幾難受

絕對明白
我個時都唔敢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞