拳願奧米加集中討論區31

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
全個煉獄收皮
改豐田入主拳願引起派閥鬥爭對抗
對抗賽變會長+片原派對豐田+反對派(東鄉/速水之類)
新舊角色可以平均啲咁分派兩邊
唔使再將啲唔輸得嘅人氣舊角擺晒一邊
對抗賽變返拳願規則 要死嘅人可以照死 唔好再玩白痴出界/擊倒規矩

上季舖咗咁多派閥內鬥
今季剩係用黎解釋點解拳願有啲人唔出得
雖然都唔錯 但係到時又會有人話將第一季重新畫過
其實我覺得一開始光我線好睇過而家
屌,出乜鳩野第二部丫,重製《求道之拳1&2》之後畫埋落去仲好睇啦
有咩問題 至少係對題
拳願會本來就係個秘密組織 類似貿易協議咁
無啦啦同個私人公司搞乜鬼嘢合併 煉獄憑什麼
好似UFC撩光明會搞合併咁
完全9唔搭8
明明叫拳願奧米加 但係對抗賽唔係拳願比賽
咁不如叫煉獄奧米加喇

而且上一部係個人戰 今季搞團體對抗都夠唔同啦
之後可能搞埋2v2、3v3或者打打下換人,好似拳皇咁
燈限制賓仔嗰度反而覺得佢寫得幾好
高+大隻佬嘅心理因素影響
導致發揮唔到都畀佢諗到
一踩出暗位就判輸其實心理影響好大
其實唔關事,作者介紹人物果度講過濱仔喺史上最弱牙,當初滅堂揀佢做牙係睇中佢潛力,結果條友背叛之後偷懶唔練功,睇返佢煉獄戰績就知,佢喺煉獄=金田喺拳願會

金田戰績7勝5敗、濱仔戰績9勝5敗
但係係全身出界先算輸
同埋用光做圈好無迫力
反正漫畫都係吹 應該索性整個特殊擂台啦
應該寫有幾下半身出界再用技術逼走對方 入返光圈
咁會緊張啲同埋個特殊規則會有意義啲
唔係而家咁得個文字講
第二部真係好撚垃圾
劇情垃圾都算 反正本身都冇
點知打又垃圾 畫功仲垃圾
證明主場優勢幾重要
煉獄矛到仆街
個設定係無問題
問題就係佢寫得唔好
又無心理描述佢點受限,個特殊規則設定又只係apply落佢度
為左趕收工整輸佢咁
旁人一句燈問題對佢不利, 之後作者自己寫佢係最弱嘅牙就算
浪費人設浪費規則浪費一場牙對決
其實仲係咪同一個人畫成個打鬥風格唔同晒
係咪好多人冇咗以前嗰種期待
一開頭追奧米加會等中字先睇
而家一出生肉睇下d公仔算
聽日個一話分分鐘又講下廢話
拖一兩集又拉另一個上去打

尼古拉D線又不了了之
D麻痹雞點學可以唔使交代
裁判應該搵第三方做啦
同埋啲規則話改就改
運動會都冇咁兒戲
依家我期待東京奧運嘅柔道多啲
真心一問嵐山無法受身摔咗正樹頭咁多下都冇事
求問星落有冇可能打敗牙龜
規則跟對家
裁判用對家
乃木個腦裝屎
好似話原本係50vs50 煉獄讓步要跟對家規則
拳願規則的話 煉獄班細路仔死晒啦
係正樹好打過牙龜
一開始係一年後13vs13,好似無講點解要跟煉獄規則,不過應該都係因為要讓步,所以咪話乃木廢仲話係商人,畀人牽住個鼻走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞