拳願奧米加集中討論區31

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
一打唔洗找,又人均黑木lv?
煉獄個個每次打前/打緊都吹到好大架喇,到完左,睇到個底牌,落得咩下場,就即刻柒晒,算吧啦,呢個套路你仲未睇厭咩?

係得翻king有少少期待,煉獄王牌,相信無黑木級都有加納級掛
送多個猛虎啦6打10,應該都夠晒殺
其實唔好屌住
有d 位留白左,尼古拉可能無咁簡單既

點解真尼古拉會鍾意殺人,真係天生鍾意殺人?
係既話點解佢要混入隊伍?政府直接派佢去殺咪一樣
而且重帶埋佢地返屋企開partly
然後點解佢可以殺晒成隊人,本身戰鬥力又係隊中top 1,點解會最後死係假尼古拉之手
點解奈丹會特別提醒要注意佢

可能作者真係無諗咁多
真尼就係天生殺人狂
假尼真係好打到打得贏佢
奈丹真係知佢痴痴地線先提一提

但又有可能真係有d 留白伏筆
未必會對場比賽有關
但可能同之後既主線(蟲相關情節)有關

我觀望狀態,唔屌住
其實柔王我覺得都非常成功
就算輸左佢既實力都無跌級,值得認同

只係輸得太柒,劇情殺
但本身柔王呢個角色無問題
就算放到拳願佢都絕對top 級實力
而且佢既精神值得尊重
king都無咩期待,睇下柔王個背景設定係電視痴漢, 招式又得個一招
果然係狗淨係識咬人
將一招化至極致先係柔王最型既地方囉

唔係正樹屈無痛+煉獄規則+柔王不死主義
柔王秒殺啦

柔王放到拳願,都秒殺一堆人啦

而家打擊之極係加奧朗
投之極就係柔王
柔王但只係識投技
柔道仲有固技同當身技可以用又唔用
煉獄係唔可以倒地狙擊,但地面嘅鎖技固技都應該出得
板東同傭兵唔係鍾意殺人囉
佢地只係「會殺人」

鐘意殺人既係得正樹
真尼古拉擺明係正樹果種有病想殺人

同埋真尼古拉都講左
佢地隊野係刪除晒身份既部隊,專做唔見光野
佢殺佢地係政府其他派系落order
但佢殺埋平民先係比人追殺既原因
但除左正樹剋佢

佢投之極既投技對上其他人都絕對夠晒用
你當佢愈痛愈勁算啦
條友根本bug嚟,唔怕痛作者畫到佢唔會斷手斷腳咁
佢個極致嘅操流係勁
但變左劇情殺囉, 明明柔道高手,但得個一招半式
點解成日話舊時好睇d就係多組技睇,大部分角色都唔係出死一招
同埋會拳來拳往, 呢家就煉獄出完招就俾拳願反殺嘅節奏
佢爆袋果下應該係舒服到爆炸所以鬆左手
其實第一部好多角色都鎖血、摔唔到或者摔唔死
坂東體質剋制、咆哮鬥魂金剛頭骨摔唔死、佐助/桐生刺客型高速埋到身就秒殺、因幡玩頭髮遠攻摔唔到
德國佬/猛虎/雷庵呢d拳拳打穿水泥互轟都無事,王馬/牙/黑木有不壞/抱骨,成班鎖血怪,食投技佢地當R痕
柔王都係個朵啫
嵐山只係追求投投嘅極致 唔係柔道嘅極致
你有投技極致,我有阿里豬狩狀態

https://www.youtube.com/watch?v=J_ZQAVoGhaw
用咗愛康健齒科
但吹到柔王係煉獄至top個兩個之一
依家係串緊死神摸一摸人就麻痹
除非你全部閃哂,否則點都會摸到你
你見黑目嘅防禦都係檔格居多
就算黑目都要被麻痹
黑木唔係檔格居多,而係根據對方既攻擊再判斷要避定檔
對住剎那佢一樣可以以毫厘之差避開剎那招羅剎掌
其實坂東係咪可以剋制尼古拉
直接遠距離鞭手打死尼古拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞