西部牛仔電影最佳主角係咪佢?

126 回覆
63 Like 0 Dislike
夏里遜福
Ah A Ah A Ah~~~~~~~~
我屌
Indiana
Django Django Django
黑澤明無認過改編Red Harvest,呢個係電影愛好者討論出黎嘅講法,黑澤明剩係話過部份劇情受到The Glass Key啟發
Dances with Wolves
呢套唔錯,探索原住民題材黎講幾好睇
d is silent
我都淨係諗到佢
真正嘅牛仔邊有佢咁撚靚仔
蜘蛛巢城改編Macbeth,亂改編King Lear.
Arr arr ar~~~~wa wa wa~
介紹呢部Sergio Leone作品Duck!You sucker 龍虎大賊鬥千軍,Once upon a time......系列第二部,原片名係Once upon a time in Revolution.
www.youtube.com/watch?v=UjtAj2Q-OjI
獨行俠三部曲最終章,墳場尋寶+決鬥的經典場面,鏡頭360度跟住Eli Wallach+P.O.V影響後來好多電影,胡金銓拍俠女都有類似鏡頭.
www.youtube.com/watch?v=ubVc2MQwMkg
www.youtube.com/watch?v=sXldafIl5DQ
直到宜家都係無法超越
亞瑟,我有個計劃
另一經典場面,Eli Wallach 跌落樓俾Clint Eastwood 走甩咗嗰吓真係笑到仆街
www.youtube.com/watch?v=ix3EI6cGfuE
樓主呢個舊時會比人叫做荒野大鏢客

外國wiki有佢專屬既頁面,你搵「man with no name」就有(無錯,佢就係一個演左三部電影,都無一個正式既名,但都有自己wiki條目既屈機人)

但我更鐘意西部往事既主角,口琴佬
Man with no name 係型到出汁,又靚仔

但係口琴佬果份蒼桑
只有年月可以打造出佢果對悲壯既眼神
同故事背景中牛仔時代既黃昏好match
佢先係我心中最撚型既牛仔(雖然都同一個導演)

Django unchained
西人武俠片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞