有冇game係聰明人先玩得到?

358 回覆
87 Like 32 Dislike
果隻班爆2 4 6p 99LV
打電腦好悶
基本上所有RTS,simulation game

StarCraft 2
AoE
Civi
Stellaris
Crusader king
幽城幻劍錄
唔睇攻略玩到完美結局
破到哂佢d迷宮都要幾醒先得
zachtronics嘅基本上都係
搵咗好耐都無一隻puzzler好玩得過antichamber
唔算難
DLS 真係好中二病
The witness > FEZ > Antichamber >
The Talos Principle (+Road to Gehanna) >
Zachtronics啲games (最佳化) > while True: learn() (最佳化) > Human Resources Machine (最佳化)

>>>>>>>

Portal, Portal 2, Superliminal, Kairo, Manifold garden, The Room系列, Zachtronics啲games (過關), while True: learn() (過關), Human Resources Machine (過關)

見倒有人答Portal真係笑死
antichamber 會難過 zachtronics? 隻 tis 100 我第2頁好似冇咩邊關過到……

btw 推 baba is you
屌你老母到底肯出2未
Dark Soul
點解冇得負皮兩次
魔力寶貝初心版

我夠膽講 as of today 冇一個連登仔可以玩到!
呢d咪係影衰香港人既例子..
Outer wilds
Europa Universalis IV
但係個system成日bug左
但係睇多啲replay真係會進步左
black magic
細細個比人呃話聰明人先識玩
大個先知原來ON9 GAME
聰明有好多定義
佢係讀書方面咪聰明
做野方面咪弱智
上面一堆人寫啲自己鍾意玩既game 就話係聰明人先玩到

Dark soul 要幾聰明先玩到呀,一堆mk 冇讀過書都爆到機,有啲直頭speedrun 到添啦

RTS 係考反應同經驗同控制多過要聰明囉控兵技術關聰明咩事
早幾日去咗棋院俾啲阿伯屌打
有劇情嘅Mod係咪淨係得Aperture Tag, Portal Stories: Mel同 Thinking with Time Machine?
仲有新出嘅Portal Reloaded未試,唔知係點
game of thrones
唔急呀
寧願佢哋慢慢整,整到有咁難玩得咁難玩
難到閪冧咁就啱曬口味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞