有冇game係聰明人先玩得到?

358 回覆
87 Like 32 Dislike
炒股又真係幾好玩
兵堡 血堡 沙堡 箏堡都有玩
Duplicate bridge
你好on9
掃毒
仲有進化論 金庸嗰啲
唔知仲有無人玩
咁聰明玩股票囉
呢個唔使用腦都好快玩完喎
RPG都玩唔少,仲有捉迷藏
惡靈古堡嗰啲完全唔識玩
唔知邊度拎嘢
多謝你講解,但我玩左一陣
我明白到同色合埋
但我唔知幾時有得炸
我幾乎係幾下就睇下有無得炸
可能要講下幾時有得炸
同埋邊度睇分
啲配色我覺得有少少太危虹燈既感覺有啲難睇
同埋。。好似一黎就玩
無左大廳畫面,唔夠故事性
Anyway 加油
第一個炸彈有個問號,禁佢有tutorial
簡單黎講就係將貓貓同炸彈移到相連,
再原位禁一下就可以爆炸了
黎緊更新會有相關故事內容,可以比玩家慢慢發挖下~
主要都係想做隻小品puzzle game,唔想做到手機game下下捉住player隻手教佢課金咁,所以做得簡單d
多謝你既意見
以前好細個玩過色情版俄羅斯方塊,唔通姿勢嘅男女疊埋
Beholder 1/2
Darkest Dungeon
This war of mine
冇online game咩?
Opus Magnum
有個鬼佬網專做呢類game
你試吓搵油燈+過橋呢啲關鍵字睇吓見唔見
咩料
competitive RTS 來講手速, 專注力, 夠唔夠訓, game knowledge, 思考方法 >> 智力

我覺得智力比一般人高係可以保證到你去一個competitive level, 但一個 IQ score 160 同一個 130 的人玩RTS, 表現應該差唔多. 其他各種因素緊要好多, 反而智力對chess 就緊要好多.
魔塔

奇妙的反射鏡
智商高唔等於專注力好,反應快
Aoc仲有個吸引力之處無要諗埋對手同隊友既打法,要預先估計對手玩黑快/封快/城快/馬亂/偷堡/弓騎...出返相應既牆/堡/兵種,合守合攻
頭一兩年大家打法都唔太相同,但之後無數既人分享交流其實一早得出最好既打法,大家都係比操作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞