水晶撚入嚟 (40)新手睇晒置頂先好問

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
十年左右,不過係做依行,而唔係入水晶坑感覺本地都係興唔起
定我以前冇噤留意?
宜家好似成行成市, 又多網店?
點解呢?
我見宜家成行成市, 好逢勃咁
我阿媽當年佢話都有啲舖頭係賣呢啲嘢
同埋百貨公司都有
佢話佢喺百貨公司買過啲金髮晶紫水晶嗰啲
尋日行過誠品, 我見有兩間, 一間日本野, 一間做到潮流品牌咁
即係一路都噤興, 只係我冇留意到
本地絕對談唔上興最多叫利潤空間還好,養到人,真係興既係日本,一個億幾人既國家養起好多中國人,東海,海豐果度幾多人都係靠日本生意食飯近年中國就興起番d 多番內銷,香港本地批發公司都係日本佔大比例
經濟不景d人特別迷信架啦
鋪頭包裝得好姐睇相風水佬都油水多
係好撚高
係咪話, 9 成既晶石, 都係去左大陸加工?

不過我又兩睇, 因為水晶, 我多左去面對自己既缺點, 行動力低, 唔夠果斷, 唔夠決心, 再睇下五行, 欠火
多左去面對同諗方法去改善
唔係9成,係10成,只有部份技術唔達標既要去外國搞姐,好似托拍斯既天空藍&倫敦藍,要德國輻射幾年先出貨
心憑大於一切,我自己就做開日本仔生意,比較信奉佢地果套除左迷信外...行埋潮流路線,感覺無咁hard-sell
咁諗, 即係我其實我可以assume係邊買都係大陸(加工)野, 爭在佢有冇篩左D 好野出黎賣啦
整做首飾又確實幾靚
但就變左另一個玩法
石頭原產地就來來去去都係果幾個嫁喇,iphone 都n 多零件世界各地整完,全部中國加工組裝篩左d 好野?果part 係工廠先做到,同一舊料都有分好多部份,有好野去到鋪頭咪賣貴d
即係都係一分錢一分貨
因為流行左太多年,總要搵新包裝去吸納更多既年齡階層,以前佢地就有個流傳既講法,有人係起樓既地基下面埋水晶球,地震周圍都冧哂得果戶有埋既人無事,話埋水晶可以保地震時平安結果旺到不得了...訂單都做到手軟
就算迷信都要靚先得 柒嘅戴上身自己都唔會信有運行
種生基咁款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞