水晶撚入嚟 (40)新手睇晒置頂先好問

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
邊啲實體店先?
連鎖店就算吧啦
無去開我都唔清楚我淨係熟批發果部份,會賣到依d 級別既鋪頭應該都唔多,一條郁d 萬幾甚至幾萬既我都唔知邊間會賣有d 野係要睇過實物先會清楚,如果萬幾兩萬既貨仲係棉底真係會比人笑
而家係講緊相中呢一條超七有棉,關其他超七咩事?
其他貴七係咩樣唔會影響到呢條七有冇棉架喎
張相中的確有唔清既地方,係相既問題定真係有棉我唔知,但肯定唔會咁答囉

上萬既超七唔好話有冇見過,呢度大把人買左啦
經驗之談始終大家睇既價格定位唔一樣,係我表達得差,答得衰,但係貴既黑超七,影硬照出黎既效果就係咁,可以參考我另一個回覆既果條link,可以清楚睇到黑超七既珠仔既反光面
同埋依度有多少人買左上萬既超七,唔代表全部人都有買或者有關注過亦唔係個個捨得,所以唔一定會有睇過咁貴既實物,單純建議無睇過既人去睇下就會清楚
算啦
唔好講到大家唔識睇未買過靚野咁
好既好既
名石出post話茶晶超七係次一檔既超七 點睇
但次一檔既超七我都唔係好見到有茶晶
水晶體既髮晶都應該係無色透明(除紫超七外,不過帶明顯茶色既都會變左好似泥黃色既),帶茶色既都係次檔,夾硬將次檔既包裝成另一種產品姐我係客見到成粒又暗又茶既,都唔會想買啦
但係蘊含埋茶晶先叫超七喎無理由因為佢既顏色而話佢低級架 佢晶體隻色係咁
水晶同茶晶一樣,唔會話有茶色先叫超七嫁,色水決定價錢,全清透明體髮晶,同全清茶黃體既髮晶,價值顯而易見
茶晶底明明係少見既野
咁點解紫晶底既紫七又唔係次一級
唉笑到我抽筋
你見過計克賣既茶晶未?紫晶就見唔少,仲有計卡賣既添,成個行業就係咁樣判斷石頭既價值顏色先行
得啦你最識野
商家有你依類客就最開心,人地當草,你就當寶,唔愁賣唔出
得啦得啦知你叻啦知你最識貨啦
咩野咁係應該拎番唔同色澤既茶晶比 唔係話因為茶晶隻色唔好 正如紫晶唔同深淺都唔同價錢
其實係咪因為茶色唔靚唔受歡迎先冇咁貴?
我估係純粹供求問題,少人搵個價咪冇咁高囉。
名x 講咩唔駛咁認真啦
工廠自己切完料整左出黎,就分左帶茶既砌砌埋埋咁穿起一條手鍊/長鍊,雖然帶茶入面會再分級,基準都係睇清晰度,髮絲多少,髮絲順向,晶體乾淨度,唔會話以茶晶既色澤做基準,佢地最多會話,係有小小茶,但戴上手唔多覺眼咁樣輕輕帶過,相對價錢一定係會平d,當然啦百貨應百客,難保有客會覺得帶茶既先叫特別同罕有,可能集中收黎賣添,只係想講出名石點解會將帶茶既定為次一檔姐,因為主流帶茶色既手鍊係不被睇好。商店既角度一定係諗盡辦法去散貨,所以先會有林林總總既包裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞