已經到左英國了[6]#wail#pig

1001 回覆
22 Like 3 Dislike

個個都很撚blue blood咁撚樣
啲人14 15就破處
而家報
我記得sainsbury 嗰啲士多啤梨好撚好食 上次嚟日日都買盒食
報驚定報AL

呢隻riesling很撚好飲

睇到呢個post去得咁快,應該好多手足已經過咗英國
今日去咗睇樓,港島爛樓劏房嘅價錢,九龍塘式環境嘅享受
不過係驚治安唔好,始終近巿中心
£600-700租個單位比兩個人住算唔算合理?
是咪真的
邊到
我下年grad
Birmingham
之前睇連登post講到Birmingham係罪惡之城、中東印度城巿咁樣
但係去咗幾日都暫時覺得ok
我又up下相先
頭先去左鳩行

係到行街真是很撚c伏
唔經唔覺就行左三個字但感覺只係行左三分鐘咁撚樣
比著係香港已經行到想打人想截的士返屋企
留到緊係留 前題要搵到工
我覺得有呢個打算,就去英國讀啦,可以儲吓人脈同工作經驗(intern, part time)
Peaky Blinders
Good morning Mr Shelby
我要google先知你講乜
剛剛到埗幾日,人生路不熟
想問下大家意見

岩岩agent覆左話業主只接受1年租約同埋一炮過俾晒1年租
大家覺得去唔去馬好
間屋都ok既,不過要一炮過俾晒1年租好似很撚chur
同一棟野有另一個盤放緊租,仲平少少,交左資料俾agent但佢仲未覆

依家佢send左條link黎叫我俾holding fee
我諗住等到星期一先再決定俾唔俾,反正依家俾完佢都冇咁快做野
一定係啦 最好係專科
佢要你一次過俾晒其實仲好,因為正常租屋要有個guarantor,除非你有識嘅人係喺英國做緊嘢同達某個income,唔係嘅話就要俾多幾千去租guarantor嘅agent搞,好麻煩的

同埋睇咗樓先做決定好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞