Airtag—遺失東西的習慣,消失了。

428 回覆
52 Like 197 Dislike
睇緊apple website
應該唔得

AirTag 設計,謝絕一切不必要的追蹤。
如果你的物品裡有其他人的 AirTag,iPhone 會知道它在跟隨你移動,並發出通知提醒你。一段時間後,如果你仍未發現到 AirTag,它將會發出聲音,讓你知道其位置。
當然,如果你身旁的朋友或與你同列車的乘客有 AirTag,你也無需擔心。只要 AirTag 沒有離開擁有者,便不會發出警示。
唔係咁用
就係唔知
Find my咪得
Tag無電
扑嘢偷偷放入塊閪
你有你選擇
成件事戇鳩到不得了
ifan應該仲未戇鳩到要加個自動追蹤tag先識保管好有價值既個人物品
銀包咁貼身都要tag
唔係附近有iPhone就得?
都諗住擺落26度當gps
其實依家已經用緊啦
你有覺得電少左咩

iPhone 可以係熄機斷網既情況下比人鎖機都係因為user 係iCloud sent 個指令出去
然後部iPhone 附近有其他apple product 就會lock
咁係咪自己有iPhone 會發現到有"針"?
不過去旅行係個行李喼加個airtag其實都可能有用既
不過依家都冇得旅行
用Samsung 就冇警示
Hey siri find my girl friend
You dont have a girl friend.
睇落似
咁先係搵嘢而唔係追蹤
荒山野嶺無啦啦有部apple野連到上網咪搵到囉
但你唔見舊野個位要有堆apple product行過先搵到
molamola
多人用就唔係抄?
除非目標用an機
本意唔係咁用,但可能做到佢想要嘅效果

如果 AirTag 與物主的距離並不在藍牙範圍內,「尋找」app 網絡可以協助追蹤位置。「尋找」app 網絡現擁用接近 10 億部 Apple 裝置,可以偵測到遺失的 AirTag 發出的藍牙訊號,並向物主回報它的位置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞