究竟中大定理大nursing好啲?

65 回覆
0 Like 14 Dislike
Poly不了 巴打有得揀入cu喇
好想起佢真人底
你去到自然就有fd㗎啦
poly nursing 男女比例幾多? 1:9?
有護校2年搞掂?
論ranking CU>Polyu
論Ulife CU>Polyu
不過你話啲fd喺poly 咁就睇你自己想要咩啦
Nursing間間出黎咪一鳩樣都係RN
出到黎睇際遇睇你自己能力
出黎之前睇u life
所以CU
10年前同你一樣, 兩間nursing 差唔多, 其實係揀邊間大學, culture, 你期望既大學生活, 想唔想做FYP,有冇朋友一齊陪你等等...
dllm見到就想嘔
senior intake嘅話
cu有堆University core嘅話要讀返 仲要補返夠cred先grad到 所以個個sem都爆cred嘅會有啲chur
唯一好處係補cred嘅話 仲可以讀下自己想讀嘅科
(如果你係hkcc就唔洗諗 想讀啲得意嘅科 因為好似冇extra cred要讀 就算你想照讀都冇你份 因為會爆cred)

poly好似唔洗補咁多University core但實習嗰啲我就唔清楚了

覺得school嚟講 每間學校嘅學生都屌自己嘅school 所以應該係差唔多

不過樓上講得好好
如果你第日會轉行就中大 唔係嘅話其實冇咩所謂
出到嚟大家都係nurse 亞洲第一呢啲聽下就算

睇你邊間近 同埋邊間有人同你一齊讀
因為senior intake真係好難識人 識到都唔會熟

利申:cu senior intake
Ching 我想問下 其實升返上去要補讀返啲咩
利申:hkcc
大英 ugea fn/fh pe 書院通識 呢啲就邊間院校升都要讀
hkcc好似仲有science package嘅嘢讀 好似係科Chem....anatomy都好似要
因為我係space嘅 但識hkcc嘅人所以知少少嘢
好 唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞