究竟中大定理大nursing好啲?

65 回覆
0 Like 14 Dislike
關咩事 根本入到行就大家平起平坐
呢個真 入到去冇人睇你讀咩 只會睇你工作能力

起條友底見條友成日幫暴大打飛機
你知不知道APN這個位真正應該是做甚麼的?國際標準的APN是獨立診療病人的護士,至少都應該examine patient 和 initiate treatment。醫生管理局的病房APN根本只是將NO改個名就算,完全不是上述那回事,沽名釣譽,亂用名字影響香港聲譽。
出到嚟做嘢我話知你dean list

做唔到嘢就唔駛喺病房生存

同埋依家講緊讀邊間同做嘢冇直接影響 你就喺度講Apn國際標準 閱讀理解拎u?
你是APN,我和你分享一下APN這件事而已,你也應該知道自己的職位名有問題,影響到我們的專業。

問題當然是做事,正正是「病房APN在病房是否在做advanced practice 」,不應該是甚麼生不生存的問題,作為專業不是醫院叫我們做甚麼就做甚麼的。
中大nursing好似係全球top幾percent
咁都有罵戰
你唔係第一日見果條撚樣出post呀嘛?
書面語口語夾雜兼且語無淪次
😂😂😂唔好咁啦,其實你既成就只係好普通,咪又係讀完prcc跟住有位入咗wound team做學徒。 我就覺得呢, 中大, poly, 定kong u, 分別都不大, 最緊要自己主動。 醫院train同u train分別就真係大d啦。 醫院train出黎感覺上好着重技術, 冇咁重書味, 但做到上中上層, 知識都好緊要

ps. 我都會揀中大, 學樓上講, 中大個名好d
香港有邊間U勁過cu nursing
如果你之後想響呢行發展
中大同理大無分別

如果你之後有可能轉行
一定是中大

唔好問讀nursing可以轉到邊行咁on9

利申:中大grad唔是做本科
我feel倒條友既思維唔係一個常人可以理解既, 難怪會強調自己係專科護理服務的傷口專科護士。你都係唔好花時間同佢拗
認同
中大白卡佬
做咩鳩條友讀完prcc有咩好打飛機
你真係好撚煩 翻ha secrets算啦 唔好污染連登
OU
Ahhh shit, here we go again
唔講以為自己上緊fb
WoundRN 去到邊都咁多負評﹑dislikes
真係厲害 得到眾人一致認可
笑撚左, WoundRN 直接忽視你
你咁直接好傷我心, 原來我係比woundRn更邊緣既邊緣人, 算9數
福建大學是最好的!

千!萬!不!要!入!理!大!護!理!
https://lih.kg/2118503

自己睇路
中大校名好poly少少

但poly nursing讀d嘢就practical d,睇施主點揀啦。

其實兩間nursing都差唔多,都係靠自己主動。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞