[HKGBUDDIES] GFRIEND討論區(194)等待傳聞中既六月回歸

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
Source Music發表官方聲明,稱與GFriend的合約將於5月22日終止。成員們選擇了不續約,
官方立場全文如下:
大家好,這裡是是SOURCE MUSIC。
與本公司藝人GFRIEND的專屬合約將於5月22日結束。
GFRIEND和本公司經過長時間的思考和深入的討論,決定各自在各自的道路上展現更好的面貌。
GFRIEND在過去的6年裡,以多樣的風格和表演、音樂開啟了女團的新時代,得到了K-POP粉絲們的喜愛。
向在不短的時間裡與SOURCE MUSIC一起度過的GFRIEND表示衷心的感謝。
向一直以來喜愛GFRIEND的BUDDY等所有粉絲們表示深深的感謝,也希望大家一如既往地給予在各個領域開始活躍活動的成員們支持。
我們SOURCE MUSIC也會一直支持向著更好的明天邁出新步伐的成員們
謝謝。
希望係咁
個聲明唔係好清楚。係咪即係全員不續約?係解散定維持個組合但唔續somu?
應該叫Mago Version 2 先合適,成個melody 唔同晒 ..不過好正 ..好有feel
以後點開新po,定唔洗開新po,雙恩妃生日都未到
會唔會係直接簽係hybe 旗下?
我屌 岩岩起身你就比啲咁既消息我咩料啊
說好的做長壽kpop女團
點睇得出?
hybe收購咗都養唔起兩隊?
我仲想睇cb我仲想去睇韓場我仲想去見我B啊屌
唔好嚇我 ...其望只係直接簽入HYBE 旗下
唔知,個聲明剩係話GFRIEND唔續sm,但仍然係GFRIEND無話解散,良好嘅預期就係直接併入HYBE,5月22日之後自有分曉

尋晚智仲開緊Vlive
只係心中所想
無disband字眼咩
whyyyyyyy
其實無論結果係入HYBE又好 自己組公司又好 單飛都好 只要佢哋6個開心嘅 Gfriend 永遠都係度
一日buddy 一世都係buddy🥰🥰🥰🥰
明明近排開始浦頭多左 (情/鄰/豬 有節目),仲以為係CB預熱, 咁突然咁 個落差好大 , 好難接受

如果過底wevesr 就唔駛退貨掛
點解會咁突然...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞