[創作] 膽粗粗開咗連載動畫

178 回覆
267 Like 6 Dislike
又一個星期了
上來update下 輕輕一推

《Another Life》

第六章《記者》
第二節:獨立記者

https://youtu.be/Uaje1pd9nls

AL近日突然興起一股買藥潮,眾多玩家紛紛在討論區分享「服後感」,聲稱該款神秘藥能短暫獲得超能力;阿珠憑敏銳的新聞觸覺,認為事件很可疑,遂決定親身試藥測試真偽。後來她聯絡到藥房老闆四哥取藥,未料卻在此遇上花姐⋯⋯

逢星期五更新
多謝支持
多謝支持呀
咦,最新呢集位阿花之前出現過喎第二集係差婆,之前就係mk 妹姐係嗰次忘了愛老師失約,發生咗啲事令佢改變?之後會唔會交代返係咩事
好似d獨立遊戲
Ching睇得好仔細喎
之後會講返呀 密切留意
多謝支持
之前都有人講過似遊戲
多謝支持呀
又一個星期 又來推推

第六章《記者》
第三節:試藥

https://youtu.be/FuW_DQndtR4

為了測試神秘藥「RT-701」的真偽,阿珠決定親身服用一個月,但隨後身體檢查卻證實根本未有任何改變;正當她以為自己又一次踢爆謠言,未料竟收到恐嚇信要求刪除報道,隨後更遭黑幫綁架。此時,警員阿勇正好駕駛電單車經過現場······

逢星期五更新 多謝各位支持
G持
又一個星期了

第六章《記者》
第四節:勇救(完)

https://youtu.be/qhRcA21JWoY

阿珠被擄走至一間廢棄工廠,黑幫威脅她立即刪除神秘藥的報道,否則將她毀容;尾隨而至的警員阿勇及後挺身而出,雖然以一敵眾,但最終仍成功第二次拯救阿珠性命。不過,阿勇的行動卻未能獲得上司讚揚,皆因他竟一舉破壞了警方多年「放長線釣大魚」策略……

下星期進入第七章
多謝大家支持
呢4集係講記者,咁岩蘋果又收左皮唉,真係特別心up
本土製作
係呀 所以忍唔住畫咗張圖
以阿珠作為記者嘅身份寫咗幾句
順便加埋入條片度以作記錄
我覺得呢個絕對係歷史時刻
多謝支持呀
樓主有心蘋果一定會長存香港人心中
多謝你呀 一定會嘅
如果有時間,執執d字體,d顏色同d圖撞晒。睇動畫,覺得好有氣氛,但一聽聲,就好怪,繼續努力。
好呀
想請問聲係指背景音樂 配音 音效 邊方面?
我哋會繼續努力
多謝支持呀
配音。
配音都係我哋現階段面對緊最困難嘅問題
我哋嘗試緊唔同方法去改善
希望短期內可以令大家有更好嘅觀看體驗
多謝支持呀
第七章《警隊》
第一節:包

https://youtu.be/opAx-ugW5aI

負責黑衣人事件的特別調查小隊隊長包Sir,因為能力出眾,在警隊裏可謂平步青雪。不過看似堅忍剛毅、喜怒不形於色的他,原來曾經連累最好的拍擋殉職,這段過去一直令他不堪回首,而他進入AL世界,或多或少是為了贖罪......

逢星期五更新
多謝各位支持

時間過得好快 AL終於來到第七章《警隊》
可能會有觀眾睇到呢集會有啲唔舒服
畢竟AL入面警察嘅藍本就係香港黑警
我哋創作時喺19年頭
亦曾經擔心過觀眾反感而打算唔Q出街
或者cut減警察部分
後來發現創作大忌就係自我審查
於是我哋就決定按原定計劃出街

容我喺度劇透一下
故事來緊主線都會環繞住警察同另一個勢力
故事入面警隊亦好快會腐爛
包Sir小隊同我哋一樣
認為一個壞咗嘅警隊係唔會有白警
留喺體制內反抗根本冇可能
所以決定離開 與小隊繼續對抗強權

希望大家繼續支持
敬請期待故事來緊嘅發展
謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞