[創作] 膽粗粗開咗連載動畫

178 回覆
267 Like 6 Dislike
早排同朋友度咗個故仔,嘗試畫出嚟,剪接,再搵咗啲朋友幫手配音,加入配樂,作品就誕生喇!

為咗個故事我哋整咗條PV
https://youtu.be/1oWbcgCG1NM

作品名稱係《Another Life》,
會以連載嘅形式發佈,雖然而家先出PV,但其實我哋已經upload咗14段片,以下係我哋嘅YouTube channel:

https://youtube.com/channel/UCRfaEygoH6ryesuX-IfbA7A

除咗《Another Life》,我哋嚟緊會出更多唔同題材嘅故仔,歡迎留言俾意見,多多支持

***戴個頭盔,與其話係動畫,其實更接近類似vomic(有聲連環圖),或者大家成日會講嘅冇budget Power point
幾有趣喎支持!
gchi
PV stands for Promotional Video
lm
push gchi.
唔知up乜但支持下先
sub咗個channel 追到live 想問個故事有幾長?
G chi
好似幾勁咁 幫手推吓
睇左兩三集, 港產原創就一定支持架啦
Ching有無諗住po去其他地方賣下廣告?
淨係po連登好少人會留意到喎
支持!
想請教下用乜野software整架條片
《Another Life》total有13章 每章有4節
(除咗第3章 出咗5節)

所以合共有53集 逢星期五出一集
預計2022年1月完
多謝支持呀
暫時都只係喺呢度po咋
我都想知道仲可以喺邊度宣傳下
Ching有冇提議
加油
多謝支持
我用Adobe premiere剪片呀
咁撚正
放工搭車睇下先
故事頭果幾章睇落會好零碎
冇乜特別 好似唔多關事咁
但睇落去啲角色會開始有連繫
人物嘅連繫亦會慢慢將故事導入主線

大家有問題可以隨便發問
有建議 批評亦都可以隨便講
多謝大家支持
煩請大家可以幫幫手subscribe 下 感謝
Sub左暫時睇左第一章,個男主角都好毒撚寫照期待之後劇情發展
香港比較少地方會多人去po/討論呢類原創
台灣巴哈就應該多好多 有專屬平台比你放出黎交流
加上你上曬字幕 台灣人都交流到
btw ching背景音樂係自己整既? 有無咩任用唔嬲既BGM網介紹返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞