[NS] Monster Hunter Rise (43) 流轉突突突刺 其他武器做得到嗎

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
其實我而加自用的輸出笛裝是唔出弱點特效
有類情況個弱點特效係最有參考價值

雷神龍
第一次見到遺跡嗰隻野唔知係咩黎打走左佢 仲諗住佢會跌野
全世界轉行養魚
全熟魚神教
暫時都只係拎到s 單人未試過ss
早幾星期新聞都出晒仲有人中招
睇過話雷神龍發緊電既地方係弱特
其他龍一般點查弱特位置?????
睇果個咩肉質表???
11樓連DPS係咩都唔知
物理肉質45或以上就計弱點

屬性好似係25或以上就觸發到屬性弱特
仲未摸熟流轉個精準防禦
有冇巴打分享吓點練
同一樣野 不過佢係真係計左出黎 而我係廢J拎假設性既野黎回POST
去到計DPS呢個層面, 其實好睇你實際輸出既手法唔一樣, 都會令到計果條數好唔一樣, 剩係彈節呢樣野都好多野講
用雷神反肚舉例 如果你一反肚就已經就位對住個春袋射, 基本上射8飛,第二次裝填後你就唔會再對粒春輸出,因為佢已經起左身
但如果你用左彈節3, 呢個窗口視乎情況基本上你可以再射多2粒,你係雷神倒地射春基本上就會傷害大過就咁出輸出裝
但再調返轉 如果你一反肚已經係平台就位, 咁就可以用蟲技突進射擊取代第2次裝填, 咁你出輸出技能會因為多300而直接大過出彈節3

所以實際上, 套裝配到1定程度之後受到考驗既係你自己既手法技巧, 死計DPS對於實戰黎講意義不大, 邊套舒服咪用邊套就得
最簡單得出既結論
迅龍輕弩彈節齋射1分鐘都輸攻裝
已經唔駛講實戰
係睇肉質表
但進一步黎講你真係好執著於DPS既話, 你根本就唔會用弱特貫通打細龍
有無妃蜘蛛同人
無錯, 簡單D講好似迅輕呢D反動細,裝填量夠,總彈數夠既射法歷代經驗已經話你知代價太大, 無必要因為想出而放棄一堆更直接既傷害輸出技能
速射強化後既放射打細怪又幾正
有幾類弩我主張推裝填up+彈節
- 裝填數4都上唔到
- reload上唔到最快
- 唔可以行住reload
- 身上總彈量少

射斬裂, 徹甲, 擴散
甚至係屬性彈都好適合出
有ds1病村魔女同人
好似貫通mix散彈 但又兩頭唔到岸
乜田巴打

如果我得甩垃圾速射1護石

唔打雷神唔出弱特

看破4渾身3超心3

攻5渾身3超心2

攻7速射強化2渾身1好
簡單講
彈節裝發動完都追唔到攻裝
1. 266.56
2. 268.62
3. 279.18
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞