有冇人每次喺Netflix揀戲睇都會覺得好撚委屈

283 回覆
3008 Like 42 Dislike
用vpn 睇...
真 夜晚想搵D野睇 揀撚完都夠鐘訓,好耐無出到神劇,根本睇完舊個堆神劇可以unsub ,等到佢再有神劇先sub 番,我諗一年俾2個月錢乜撚都睇曬
Overload? Overlord?
個介面真係好戇鳩
懶係智能咁估你想睇咩
但係又唔撚中
跟住碌上碌落又會重重複複
大佬我想睇果套就會睇
唔會喺「現正熱播」見到套戲唔想睇
碌到去「西洋電影」果行又會突然想睇返果套
正正經經俾人自己揀好過
List晒出嚟分好類咪撚重複呀
同埋啲戲有啲又會講幾時落架
有啲又唔會講
咁我點plan幾時睇邊套呀
寫介面果型係咪弱撚智?
好想cut
屌呢個真係不能同意更多,電視App就係成日要食佢啲爛鳩UI,Chrome有雙語字幕但係冇4K

除咗 皇冠The Crown 之外真係冇嘢好睇,而家佢都唔似拍到第五季,但係同friend夾,退又好似好仆街
攻入香港後早期覺得Netflix好多精品
The Crown
Narcos
Daredevil
pop如Stranger Things都覺得係用心製作

但隨住愈嚟愈多嘅自製電影、商業計算精準嘅垃圾劇集,到嚟年幾兩年排行榜上嘅韓劇,
對呢個平台愈嚟愈反感
不過亦可能係人大咗,睇電影嘅心力時間少咗
以前會因為一個導演、一個演員瘋狂bt唔同嘅電影
依家Neflix擺到入口(坦白睇經典嘢算唔少)
反而無呢個心思睇
用AI計題材
出罐頭嘢
見到都唔開胃
brave得唔得?brave都用到chrome嘅外掛,
不過唔知係咪都係720p
近期有無邊套自家電影好睇?
其他上架電影好多睇過...
成個幾兩個月冇喺netflix睇嘢
就快想cut 柒咗佢
Chrome 有插件可以用外掛字幕
netflix 新出套 thunder force幾好笑
算係netflix膠得黎好睇的電影

Chrome得720 畫質唔係睇你買既plan咩
講咗咁多年仲問依個問題
每次諗住食住野睇,揀到凍鳩晒都未揀到
個套驚天營救睇到結尾真係屌撚晒鬼
唔怪得d劇情咁公式化又無新意
好多都係拖左勁多集都無精彩位 又去唔到重點 睇完覺得無野睇過咁 懶係有深度但其實無仲好悶
但要飛住睇
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞