抑鬱症圍爐區(8)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Anxiety人留個名,近排經歷緊一個低潮期個人都好亂好唔知自己想點,咩都唔想做,對自己好多質疑,個社會又令人失望,香港又不斷沉淪,每日都有新聞顛覆由細到大對人既認知,我唔敢想象帶住憂鬱症生活係幾辛苦,在座既巴絲都係好堅強既人!

有興趣可以留個TG做個傾訴對象同朋友,我唔係專業人士絕對唔奢望可以畀咩專業意見令人妙手回春,但我諗對於唔止憂鬱症所有情緒病既人黎講一個唔會批評自己肯聽自己講心底話既對象應該點都對病情有幫助。雖然身邊有唔少知己甚至女朋友都可以傾,但始終佢地無情緒困擾好多時就算講完佢地都好難去同理,我都唔怪佢地
有無tg group可加
same
加油呀
而家唔好諗咁多啦盡情休息 心情好啲可以落街散下步買下嘢 同外界有返少少接觸返學冇咁辛苦同抗拒
Wellbutrin 300mg
Clonazepam 1mg
Paroxetine 30g
Alprazolam 0.5mg
Trazodone 50mg
Aripiprazole 1mg
食咗大半年一直加藥冇減過
日日好似遊雲咁
三個月封信就冇用 要就快手喇
我調轉我覺得exam有時間限制
啲問題會出得straightforward啲
咁我識就諗到咩照寫咩
assignments成日搞到我完美主義焦慮發作
有idea都喺咁諗用字、輔排夠唔夠啲sample靚
人哋一個鐘打600字 我就打得150字都唔知有冇
限好少字數嘅又要諗definition要幾詳細
成段邊度要elaborate邊度要cut
group project班圍內識嘅又搶走晒啲easy part嚟做
唉今個sem又欠交兩科嘅assignments
各佔30% overall marks 可以放棄八大報科費
你同我好似 一樣associate 巴打
我都係完美主義 接受唔到低grade
我之前都冇交assignment
為咗令到變番好grade而選擇唔去exam
令自己F 可以比自己retake 直到有A
不過我諗番 sunk cost is sunk
晚晚都好撚唔開心
retake咗 重蹈覆轍 我係廢物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞