公院中層專科醫生現移民潮 「最穩定嘅人都走反映不安」

129 回覆
379 Like 4 Dislike
醫護界,教師,公墓員
全部出到去外地就GG,返本行都得返一半至三分一人工
有護士fd話本身諗住移民,但發現人工無左一大半,屋企間公屋又無埋,所以繼續留喺度做走狗
係香港養到肥晒俾人用錢責住個春袋
賤種凸衰正苦等左呢個機會好耐,終於有個理由引入贏國假醫護來港
晒氣 唔走 前提係香港仲係香港

希望你都有機會逃離地獄鬼國 你班支那主子已經走左三千億去加拿大了
係英國做醫生人工差啲
美國加拿大澳洲都幾好,但係一樣少過香港
如果要人工不變應該只有monkey國做倒
事實
廢話,香港淪陷嗰一刻,就預左香港唔會再係香港啦,你係咪想同我講,你2019年先瞓醒?
走嚟走去都係得咁少

仲有大部分繼續服務仆街垃圾醫管局 服務港共

平日 HA 點對我地 今日有哂機會出走都仲係咁多人唔肯走
連登走難(移民)條件被打破
認同 家長見到黑警周街打人射細路強姦女仔 白衫人橫行無忌 怕自己小朋友學壞 搞到名校都有退學潮 要收插班生

你訓醒未
女護士移民南澳 生活更高質 尋回工作意義 享受work life balance
https://lih.kg/2477648
黑警未周街打人前,就已經要走啦傻閪
點解你一時一樣? 精神分裂? 賺埋咁少五毛夠唔夠你睇醫生架
人工無香港一半
但唔洗煩買樓
垃圾囉
遲啲可能連移民都犯法,當你勾結外國勢力
你條五毛閪睇清楚啲啦,我#68咪講左走唔係問題,但唔好虛偽
我先係五毛 對唔住 我自己都唔知
恭喜佢
樓市gogogo
你知就好啦,返去繼續幫共產黨含撚啦,五毛閪
䟝票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞