點解睇銀魂會笑下笑下突然喊出黎

42 回覆
21 Like 2 Dislike
By The Way 其實銀魂唔算慘淡收場啦有劇場版ending 票房都算ok
所有漫畫劇情都動畫化左
㩒入去ptt果到勁多人話佢爛尾
銀魂洛陽篇開始爛
但好似係JUMP 迫害
對我嚟講去到打師父都叫好睇
係之後俾動畫組腰斬先叫爛尾
其實猩猩暗示過去到洛陽就想停
係JUMP要佢拖到真人版2集上先完
所以先有最終回發情期同之後劇情, 不過可以出到篇最終回發情期都叫抱回多少名聲, 依個Terms可以串到好多漫畫
挽回*
個人覺兩年後篇都幾正
將軍中毒最尾番去搵佢個妹
話個妹沖茶仲未到家 之後入個首ED真係喊出黎
https://www.youtube.com/watch?v=RTMUv53W0ec
有啲位都幾明顯係jump 要佢拖 (同佢自己都暗示過)
jump 自己都唔敢怪返猩猩轉頭
所以啲人成日吹話佢激嬲 jump 同反面
唔知邊到吹出黎
宜家見到巨人爛曬個尾
JUMP班監督應該喺冷氣房笑撚死

有咁大個金蛋可以拖咁耐
電影版出完結局篇又可以再出個真·結局篇
班人直情希望猩猩可以拖多十年
睇得jump多就知jump成日逼人拖
有時d責任編輯仲逼作者改劇情走向改到越畫越爛
當然都有d好既會救返套漫畫
但感覺上差既佔大多數
以前睇唔覺
但近排睇翻再加埋套新劇場版
其實猩猩係咪想表達反殖民思想
天人=西方
新劇場版直頭似精武門咁叫天人躝
攘夷本身目的就係咁
但銀魂最後反而好多天人嗰邊有班阿銀佢哋 (嚴格黎講神樂都係天人)
而呢班人本身就好融入地球生活冇問題
最後其實係大家接受到大家

完了⋯
仲未睇劇場版
Hay hay 睇j2版睇到眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞