點解睇銀魂會笑下笑下突然喊出黎

42 回覆
21 Like 2 Dislike
可否不要完
漏咗定春
老人與狗個集太寫實
開頭明明玩野勁好笑
有無集數
想重溫返
阿銀送遮?

btw 我幾鍾意早操個集 有d感人位
喺將軍出殯果段音樂喊咗
冇記錯好似大約第11X集
四天王篇個結尾花田,我喊到
結尾曲停一停果下

將軍間殺篇前真係可以翻睇好多次又笑又喊
銀魂世一
最近睇返粵語版回憶返曬黎
首samurai heart真係加唔少分
2父女
係時候出個po巨人爛啲銀魂爛啲
我追咩爛咩
諗唔到計想收 猩猩自己又賤又懶諗唔到點寫拖鳩咁耐
好可惜

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1564700277.A.8FD.html

佢結局個自白書都話應該冇人再敢搵佢寫
見佢畀人玩咁多次都唔嬲,真係超級好人,但咗就死咗去咁多人為佢打生打死都唔知為乜
真心睇到好心痛,將軍前期99%都係笑料
後面個反差
其實Jump要斷點會斷唔到
2015都已經死咗將軍話完
明顯嗰時2015見真人版收得
東映已經開口話拍第2集
加上網傳嗰時JUMP唔想一次過幾本攪笑漫一次過完(例如齊木楠雄)
所以2016至17都唔想銀魂完住
叫猩猩拖一下
點知一拖就開咗個新章埋唔到尾
就係拖到開APPS版比猩猩完 連期限都冇埋佢自己懶到唔畫
可能我粉絲濾鏡啦,我覺得結局又未去到爛尾既,要交代既野都交代左
你可以話去到後期好悶既,睇動畫都好啲,漫畫每星期18,19頁都係畫啲類似既野係難頂既
不過我覺得銀魂本身個故事background 都有啲sad, 真選組、將軍果啲係實史到都係好早死。只係銀魂將佢轉做一套喜劇
我都好唔想小將死但係佢唔死又唔可以連去幕府時代結束同之後啲長篇(我諗空知畫咁多長篇就係想啲主角群有character arc)

基本上所有長篇我都幾鍾意,係烙陽篇開始有啲下滑,銀之魂篇就真係幾老套下純粹係賣下情懷啲舊角全部出哂黎打boss咁

唔明點解咁多人唔鍾意銀魂長篇講真一開始睇銀魂得純搞笑我都只係當佢係普通搞笑番。但之後有長篇睇到啲角色原來都有認真、温柔既一面之後就好鍾意銀魂

因為認真完之後搞笑先更加引人入勝
邊度有得睇粵語版
冇話佢爛喎
分享緊佢收尾果時佢自己都知拖到連間出版社都就黎頂佢唔順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞